Fernando Tores (©Reuters)
Fernando Tores (©Reuters)

Fernando Tores upalio alarm u Atletiku - hoće da ide

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 17:30

Bivši golgeter trenutno s uspehom vodi omladinski tim Jorgandžija, ali navodno od leta želi ozbiljniji izazov

"Srećan sam i ponosan zbog povratka kući", izjavio je Fernando Tores leta 2021. kada je počeo trenersku karijeru u mlađim kategorijama Atletiko Madrida. Nekadašnji golgeter i njegovi fudbaleri na nešto manje od tri godine kasnije nalaze se na prvom mestu svoje grupe u španskom prvenstvu za igrače do 19 godina, sa sedam bodova više od drugoplasiranog Reala. Hitaju mlade Jorgandžije ka šampionskom plej-ofu, sa dobrim šansama da osvoje trofej, međutim, kraj sezone mogao bi umesto slavlja i osmeha da donese tugu i suze.

Madridski portal Relevo navodi da je Tores najavio odlazak sa klupe narednog leta, smatrajući da je spreman za ozbiljnije izazove u trenerskoj karijeri. Takav potez mogao bi da dovede do turbulencija u sportskom sektoru Atletiko Madrida, pošto je nekadašnji as bio planiran za rad u klubu na duže staze. Pojedini ga vide kao naslednika Dijega Simeonea, međutim, planove kvari dobar rad Luisa Garsije Teventa sa B timom madridskih crveno-belih.

Izabrane vesti

Prvobitni plan bio je da se Tevenet prekomanduje u stručni štab Čola Simeonea, a da Tores preuzme B ekipu koja se takmiči u trećem rangu španskog fudbala. Situacija se navodno zakomplikovala kada je AZ Alkmar zaustavio Toresove dečake na prvom stepeniku plej-ofa UEFA Lige mladih (0:1), ali i pošto nekadašnji napadač Sevilje želi da nastavi sa samostalnim radom, pa bi Tores morao da pričeka na šansu u B timu. Posle najave odlaska, na Metropolitanu sada razmišljaju da Fernanda prebace kod Simeonea kako bi ga zadržali u klubu dok ne dođe vreme da nasledi Argentinca. To i deluje kao rezonski potez, ali se čeka odluka 40-godišnjeg stratega-početnika.

Da je Fernando Tores veoma ozbiljno pristupio novoj karijeri pokazuje i to što je nedavni boravak u Liverpulu, na utakmici legendi tog kluba sa kolegama iz Ajaksa, iskoristio za posetu treninzima Jirgena Klopa. Nekoliko dana proveo je posmatrajući rad nemačkog stručnjaka pre nego što se vratio u Španiju.

"Ovo je velika stvar za mene. Tek sam na početku, još učim i uviđam koliko je drugačije biti trener nego igrač. Počeo sam od nule, idem korak po korak, pa ćemo videti kako će se stvari razvijati", izjavio je Tores tokom posete Liverpulu.

Među nama najzanimljivijim imenima u Toresovom timu je 19-godišnji štoper Ivan Vasiljević, sin nekadašnjeg fudbalera Partizana Petra Vasiljevića i omladinski reprezentativac Srbije, koji ima zapaženu ulogu i od leta će preći u B tim, a već je imao i priliku da odradi nekoliko treninga sa prvotimcima Atletiko Madrida.


tagovi

Fernando ToresAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara