Fešta u Buenos Ajresu i Sao Paulu: Kavani na Bombonjeri, Hames Rodriges na Morumbiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 23:44

Veliki potpisi za argentinskog i brazilskog giganta

Goreće Bombonjera, sevaće u Sao Paulu. Možda jesu u završnim fazama karijere, ali su ne tako davno bili zvezde evropskog fudbala. A svaki puta kada se igrači sa velikanima Starog kontinenta u cv-ju vrate u Južnu Amriku, na tribinama nastane pozitivna histerija.

U istom danu Boka Junior pohvalila se Edinsonom Kavanijem, a Sao Paulo Hamesom Rodrigesom.

Izabrane vesti

Kavani je uz Karlosa Teveza najveće ime na Bombonjeri u novijoj istoriji kluba. Za razliku od Teveza, Kavani niti je Argentinac, niti je dete Boke, ali Matador u venama takođe ima vrele južnoameričke krvi. Kao što je bilo najavljivano, Urugvajac je nakon jutrošnjeg raskida ugovora sa Valensijom održao reč datu Huanu Romanu Rikelmeu, te potpisao ugovor na godinu i po dana sa Bokom koja bi već sutra trebalo da ga predstavi.

Argentinski velikan je tako dobio trku sa vremenom. Kavani će biti registrovan za nokaut fazu Kopa Libertadores, a na treneru Horheu Almironu je da odluči koliko će ga koristiti u dvomeču protiv urugvajskog Nasionala koji se igra 2. i 9. avgusta.

Kada je reč o Hamesu Rodigezu, Sao Paulo će mu biti četvrti klub od 2020. godine. Pokušao je Karlo Ančeloti da mu revitalizuje karijeru u Evertonu - nije uspeo. Nakon toga Kolumbijac je igrao za Al Rajan, pa neslavno okončao kratko poglavlje u Olimpjakosu. Videćemo šta donosi seldiba na Morumbi.

Hames je potpisao ugovor do 2025. godine po principu saradnje na jednu sezonu sa opcijom produžetka na još jednu. Pritom ga u Sao Paulu u koji je posle raskida sa Olimpijakosom došao kao slobodan igrač, čeka vrlo lepa godišnja zarada od 2.000.000 dolara.


tagovi

Hames RodrigezSao PauloBoka juniorsLetnji prelazni rok 2023Edinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara