©Reuters
©Reuters

FIFA izabrala najbolje: Mesi za dlaku ispred Halanda, Gvardiola na trenerskom vrhu

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.01.24. | 22:15

Argentinac ponovo najbolji, strateg Sitija bez konkurencije u trenerskoj sstruci

FIFA je večeras u Londonu održala tradicionalnu dodelu nagrada najboljima u minuloj godini, a u prvom planu su bili Lionel Mesi i Pep Gvardiola, najboli fudbaler i strateg.

Argentinac, koji je i prethodne godine dobio istu nagradu, proglašen je za najboljeg ispred Erlinga Halanda i Kilijana Embapea, a za konačnu ocenu u obzir se uzimao učinak od 19. decembra 2022. do 20. avgusta 2023. godine.

Izabrane vesti

Zanimljivo, odluka o najboljem doneta je uz veliku dozu neizvesnosti i na osnovu glasova trenera, kapitena, novinara i navijača širom sveta, a Mesi i Haland su imali po 48 bodova, te je pitanje pobednika odlučeno na osnovu braoja prvih mesta na listama glasača.

Argentinac je aktuelnu nagradu osvojio i 2019. godine, dok je za najboljeg od strane FIFA proglašavan i 2009, 2010, 2011, 2012. и 2015. godine.

Gvardiola je nagradu za najboljeg trenera dobio prvi put u karijeri. Strateg Sitija je očekivano, posle triplete, dominantno stigao do priznanja, ispred Lučana Spaletija i Simonea Inzagija.

Nagrada za najboljeg golmana pripala je Edersonu iz Mančester Sitija, dok je Puškaš nagrada otišla u ruke Giljermea Madruge za makazice sa više od 20 metara na susretu Novorizontino - Botafogo.



tagovi

FIFA The BestFIFAPep GvardiolaLionel MesiErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara