Lionel Mesi (©AFP)
Lionel Mesi (©AFP)

FIFA objavila 12 kandidata za nagradu najboljeg: Polovina iz Mančester Sitija, na listi i Deklan Rajs!?

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 17:25

Lionel Mesi sa velikim šansama da odbrani trofej

Nedelju dana posle Frans fudbala, svoju listu kandidata za najboljeg igrača godine objavila je i FIFA. Znatno kraću, od svega 12 imena, ali ni na njoj, kao što je bio slučaj sa onom koju je sastavio remomirani fudbalsku magazin, nema Kristijana Ronalda.

Nije nikakvo iznenađenje, budući da se nije našao u izboru ni prošle godine, a pre dve završio tek na sedmom mestu. Branilac trofeja i njegov najveći rival Lionel Mesi i ove godine se našao na spisku i posle osvajanja Svetskog prvenstva sa Argentinom te Lige 1 sa Pari Sen Žermenom ima velike šanse da ga podigne i ove godine.

Izabrane vesti

Glavni konkurent ovog puta će mu biti Erling Haland, jedan od šestorice osvajača triple krune sa Mančester Sitijem, koji se našao na listi krovne kuće fudbala. Među najvećim favoritima je i Kilijan Embape, osvojio je titulu sa Pari Sen Žermenom, bio je i najbolji igrač Lige 1, ali i najbolji strelac francuskog prvenstva i Mundijala na kojem je Francusku vukao do samog finala.

Među kandidatima su i dvojica kojih nije bilo na listi Frans fudbala – Marcelo Brozović i Deklan Rajs. Hrvat je sa Interom osvojio Kup i Superkup Italije, pride igrao i finale Lige šampiona, a sa Hrvatskom dogurao do finala Lige nacija i polufinala Mundijala. Drugi je pak, čini se, “zalutao“, jer argument mu je to što je sa Vest Hemom osvojio Ligu konferencije, treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje i bio proglašen za najboljeg fudbalera istog.

SVIH 12 KANDIDATA: Lionel Mesi (Inter Majami), Hulijan Alvarez (Mančester Siti), Kevin De Brujne (Mančester Siti), Rodri (Mančester Siti), Bernardo Silva (Mančester Siti), Erling Haland (Mančester Siti), Ilkaj Gundogan (Barselona), Kilijan Embape (Pari Sen Žermen), Deklan Rajs (Arsenal), Viktor Osimen (Napoli), Hviča Kvarachelija (Napoli)

Kada je reč o trenerima, najveće iznenađenje predstavlja Ejndž Postekoglu, novi trener Totenhema. Uz njega, kandidati su još Pep Gvardiola (Mančester Siti), Simone Inzagi (Inter), Ćavi Ernandez (Barselona) i Lučano Spaleti (Napoli, selektor Italije).

Među golmanima takođe petorica nominovanih: Jasin Bunu (Al Hilal), Tibo Kurtoa (Real Madrid), Ederson (Mančester Siti), Andre Onana (Inter) i Mark Andre Ter Štegen (Barselona).




tagovi

FIFA The BestFIFALionel MesiKilijan EmbapeErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara