Komentari na vest

FIFA proglasila najbolje u 2022: Mesi ispred Benzeme, Real bojkotovao, Haland u idealnom timu

n

nijetako

pre oko 1 godinu

Eltako. Daj reci jel najbolji kikica? Znas I sam da Nije! Reci ti meni koliko golova na 5 svetskih je Davao golove u eliminacionoj fazi? Drugo,jel imao bolju reprezentaciju? I trece,da li je kolo muani placen?da li bi bilo namesteno da je postigao go I francuzi da su osvojili svetsko? Ajde ajde,da cujem?
K

Klčlb

pre oko 1 godinu

Messi GOAT.. Srbi znaju zašto... A ovo malo hejtera da im izrazim saučešće jer za GOATA je spremna 8 zlatna lopta.. Hahahehe
R

Ronaldo Fenomeno

pre oko 1 godinu

Nije mi jasno, kako je moguće da Martinez bude izabran za najboljeg golmana a da ga nema u idealnih 11? Gol godine je definitvno Balotelijeva rabona, u Adani.
M

Maksimilijan

pre oko 1 godinu

Izvini ali fifa je svetska organizacija uefa evropska ni jedna ni druga ne smeju da favorizuju klub ili reprezentaciju. Na svetskom prvenstvu su proglaseni najbolji na svetskom prvenstvu. Ovo je dodela najboljeg za celu 2022 godinu na svetskom nivou, i nikako ne moze merilo da bude svetsko prvenstvo koje je trajalo mesec dana

Marko Pavlovic

pre oko 1 godinu

Uveliko se priča da će UEFALONA I FIFIDUGAČARAPA napraviti izmene i uvesti kao u NFL igrač sa klupe ulazi i izvodi kaznene udarce. Time bi se produžio vek golumu do bar 60te godine, ne bi li nekako sustigao jedinstvene i neponovljive Maradonu i Pelea. Božanstva travnatih zelenih terena
2

2345

pre oko 1 godinu

Vidim da traje od sinoc rasprava ko je bolji i ko bi trebalo gde da bude izabran. Ljudi, kao prvo, Fifa i Uefa su 2 razlicite organizacije. Za Fifa nagrade se gleda ucinak i uspeh u reprezentaciji a za Uefa nagrade sve ono sto uradis na klupskom nivou.
b

b7

pre oko 1 godinu

Sta su to uradili puno benzema i haaland za repku pa da su izabrani u najboljih 11
h

hbnnv

pre oko 1 godinu

Kada je se za Real kralo u ligi prvaka i kada su im se svirali penali, i kada su davali golove iz velikih ofsajda onda je bilo sve OK, a Ronaldo je na osnovu ukradenih liga prvaka, penala, ofsajda dobijao zlatne lopte ispred Messija. Sada vam se sve vraca. Ustvari, to se nikako ne moze poredit. Javite se kada se protiv Ronalda svira nepostojeci penal u finalu u 116 minuti utakmice. Nevjerovatno da VAR nije gledao ono igranje rukom Francuza prije penala. Inace, Real je 1 od 3 kluba koji su osnivaci FIFA-e, a Sep Blatter je pocasni clan Reala i ima njihovu clansku kartu. Tako da i nije nikakvo cudo zasto su se Real i Ronaldo gurali svih ovih godina...
E

El tako

pre oko 1 godinu

? Kako možeš to napisati kada i sam znaš da je Lewandowski pokraden 20/21 i Ronaldo kada je Modrić dobio nagradu za najboljeg? Ronaldo te sezone postigao 60+ i osvojio sve što je bilo moguće u klupskom fudbalu, od LŠ, La Ligu, Copa del Rey, Super Kup, i bio i svetski klupski šampion a Modrić i Hrvati uzeli drugo mesto na SP tako što su 3 puta na penale prošli dalje. Ko nema poštovanja prema Najboljem strelcu u istoriji ove igre, taj ga ili mrzi ili je pglu. A biće da si tj jedan od hejtera koji svaku vest o Ronaldu troluje jer ima manjak uspeha u privatnom životu.
C

Cccccccccc

pre oko 1 godinu

Pa Modrić je valjda osvojio sve to što i Ronaldo te sezone, igrali su oba za isti klub hahaha samo što je Luka još bio i drugi na SP za razliku od Ronalda
G

Gost3345

pre oko 1 godinu

@Ccccccc Nije to poenta, nego koliko je imao postignutih golova i koliko je imao asistencija? Ronaldo je čak imao i više asistencija od njega. A ako ćemo tako nije Modrić sam uzeo drugo mesto na SP, a ako je bio ključni igrač onda je to bio i Rakitić. Sa druge strane u Realu je Ronaldo bio mnogo više od ključnog igrača. Bio je na vrhuncu forme i postizao golove kao na traci, daleko više doprineo uspehu Reala od bilo kog igrača na svetu.
E

El tako

pre oko 1 godinu

@Ccccc Hahaha koja si komedija. Pa individualna nagrada bi trebala da se meri po u prvom redu po individualnom učinku i po značaju tog učinka. Modrić dao jedan gol na SP i imao jednu asistenciju, u La ligi jednocifreni učinak i po golovima i po asistencijama. Gde je tu onda prevaga? Eto sam sebe si demantovao. Ako gledamo kroz timski uspeh ostvarenja igrača onda su mnogo više zaslužili Ozil ili Miler nagradu za MVP na svetskom u Brazilu od Mesija.
C

Ccccccccc

pre oko 1 godinu

Nemate pojma! Po vama očito samo napadači mogu dobiti individualne nagrade. Šta je danas Ronaldo bez Modrića, a Modrić bez Ronalda? Cccccccc
n

njghh

pre oko 1 godinu

Što se tiče Benzeme, dobio je zasluženo zlatnu loptu ali onda gotov da i nije igrao fudbal 2-3 mjeseca tako da njega nema potrebe ni spominjati, a nije igrao ni na SP. Imao je i manje golova i manje asistencija od Messija u 2022. Na osnovu cega je bio ispred Messija? U sezoni 2021/22 Benzema jeste bio najbolji i dobio je zlatnu loptu ali u godini 2022 Messi je bio ispred njega bukvalno u svemu.
x

xxy

pre oko 1 godinu

Bezveze !Dokaz koliko je današnji fudbal očajan.Nekakvi pred pred asistenti u idealnih 11.Apsurd
G

Gost456

pre oko 1 godinu

Kakav gol gospodina bez jedne noge. zasluzeno dobio. Neko ne zna sa dve noge da sutne loptu a on makazice. Skidam kapu majstore.
M

Mesi prop'o

pre oko 1 godinu

Ocekivano. Katarski lobi radi punom parom, ne zezaju se ljudi. Sta su platili, to su i dobili.
M

Mesi prop'o

pre oko 1 godinu

I da, nek mu daju nagradu i za najbolju fudbalerku, nema veze sto nije zensko
n

nikad mesi

pre oko 1 godinu

Nece biti maradona. A ni tad
g

god.th

pre oko 1 godinu

Naravno,ne postoji ni jedan ni priblizno njemu. Svaka cast,kakav bozji dar! Mislim da ne postoji igrac sa bas svim trofejima I individualnim nagradama?!
a

a gde su mu

pre oko 1 godinu

Liga evrope? Liga konferencije? Evropsko? Intertoto kup? Kup Srbije?
P

Pobeda je resenje

pre oko 1 godinu

Mesi potpuno zasluzeno osvojio Svetsko prvenstvo bio proglasen igracem turnira i sad ova nagrada od Fife definitivno obelezio 2022.Najbolji golman definitivno po meni Martinez a sto se tice trenera definitvno gospodin Skaloni pre gospodina Ancelotija.Argentina je tacno u svakom trenutku znala sta radi.
g

gost123

pre oko 1 godinu

Super sto je osvojio prvenstvo ali to je samo 8 utakmica,i za golmana isto,brani u aston vili koja je u sredini tabele,kurtoa,modric anceloti su trebale da budu nagrade

Ne treba

pre oko 1 godinu

Raspravljati uopste o Mesiju kao najboljem igracu ne samo 2022 nego ikada jer je daleko najbolji to sto pojedini gledaju samo golove (kojih Messi i u ovim godinama ima 31 u 2022 ) Treba gledati i asistencije, a Mesi cak i kada nema ni asistenciju ni gol on opet bude igrac utakmice lagano sto dovoljno govori o njemu. Samo onaj ko se stvarno razume u fudbal zna da je Mesi najbolji ikada. Sto se tice Martineza me vidim razlog zasto ne bi on zasluzio ovu nagradu, najbolji golman najvrednijeg takmicenja. Jeste kurtoa u ls bio najbolji al ne mogu se porediti SP i LS. Ona odbrana Kolo Muaniju u 120. minutu je verovatno i razlog kao i penali.Sve u svemu zasluzeno sve hejteri placite malo
G

Gostioni

pre oko 1 godinu

Ajde Mesijevi fanovi da cujem argumente, ali bez pristrasnosti. Da li zaista mislite da je Martinez zasluzio nagradu pored Kurtoe samo zbog svetskog, dok u ligi prima po 2 skoro svaku utakmicu? Da li je Mesi zasluzi nagradu za samo nekoliko dobrih meseci i osvojenog svetskog, dok na drugoj strani imamo Benzemu koji osvoji 3 takmicenje i konstatan cele godine? Pored Mbapea koji vuce i PSG i Francusku u svakoj utakmici tokom cele godine? Samo nije bio te srece da osvoji Svetsko i pored 3 gola u finala gde je bio ubedljivo najbolji pojedinac. I na kraju trener Argentine pored Ancelotija koji sa ne toliko jakim Realnom osvojio LS, Ligu i klupsko svetsko prvenstvo? Od svih nagrada, moze se donekle diskutovati za trenera po meni. Ali i dalje Anceloti favorit. Ostalo je sve debelo navlacenje samo zbog toga se organizacije mnogo favorizuju Mesija. Videlo se to i kod osvojene Zlatne lopte koja nije dodeljena jer Mesi imao losu sezonu, a zatim naredne Levandovski sta nije uradio i opet se Mesiju daje. Sad, bez pristarasnosti i komentara da prozivate, da li zaista mislite da je ovo fer prema svim ostalim igraci?
u

uefalona

pre oko 1 godinu

Sve si dobro rekao, nagrada je obezvredjena, ne znam ko ovo uzima za ozbiljno. Secam se Messija kad je uzeo ZL 2021. Izraz lica kao da mu je svejedno, da je unapred znao da ce dobiti. Verovatno pri potpisu za PSG mu je obecano. Svetsko da ne komentarisem, ozbiljno navlacenje. Iako je GOAT ipak nisu fer prema ostalim, ali otici ce i on u penziju..

Decko

pre oko 1 godinu

Lewandowski jeste zasluzio 2020. godine, ali nije zasluzo 2021, jer je imao samo vise golova od Mesija, Mesi je bio bolji u svakom drugom statistickom parametru, plus je uzeo Kopa Ameriku i bio najbolji strelac igrac i asistent turnira….Slazem se da je Lewa zasluzio 2020, ali sta sad ako se tad nije dodeljivala treba da se sazale i da mu daju 2021, jednostavno je 2021 Mesi bio najbolji, ako si pratio kakav tim Barse je on nosio na ledjima onda bi znao….
a

alexis9

pre oko 1 godinu

Bio najbolji ili ne kad mesi ode gledacemo jednolicne igrace ,mahom crnce i fudbal koji ce se igrati na cistu fizikaliju i izdrzljivost(cast izuzecima poput onog gruzijca iz napolija npr...)
n

nedano

pre oko 1 godinu

Messi doktor i sa 35 god. Nikad niko vise kao on. Ejj ljudi covjek nije klasicni napadac i pazite ucestvovao je u preko 1000 golova. Zao mi je samo sto jos nije isforsirao kao sebicnjak ronaldo. Oko 10 puta je imao priliku zabiti sa penala za hat trick, ali je prepustio drugom izvodjacu. Mogao je glat ici do hiljadu golova.
М

Митт

pre oko 1 godinu

Роналдо од 2003-2008 играо је крило, а не класичног нападача. Месси је од старта играо ближе голу. Његов стил игре је исти годинама, док је Роналдо од дриблера и потез играча постао најбољи голгетер на свијету. Не пљујем Мессија, јер мајстор јесте, али нисам идолопклоник, нити заборављам његове очајне партије у ЛШ против Роме, Ливерпула, Бајерна, ПСГ-а, озбиљну кризу у ЕЛ Класику итд. Свака част на свјетском, али се од старта видјело да је суђење наклоњено Аргентини, а финале је то само разобличило. Није Меси сам играо. Алварез је и без његове помоћи дао неке важне голове, а Енцо Фернандез закључао везни ред.
F

Frankenštajn

pre oko 1 godinu

Prvoj postavi haland. Za šta za igre u Norveškoj ili u man siti gde bi iole bolji cfor dao 20 golova. Toliko boljih centarfora ima koji su i odveli svoje reprezentacije na SP a u prošloj godini dali 50 golova za svoj klub ko Mitrović za Fulam i reprezentaciju 7 u kvalifikacijama i 2 na SP. Zato će njegova i Dućina biti ova i sledeća godina na EP
1

1234567890

pre oko 1 godinu

Mitrovic ? hahahaha ,a Haland ima 2 puta vise golova od Mitrovica. a dobro sta znaju strucnjaci kada neki Frankestajn zna bolje iz Male Mostanice.Kejn onda bi trebao da bude u timu umesto Halanda. pustite komentar
N

Novak majstor

pre oko 1 godinu

Poredjenje Halanda sa Mitrovicem ili Vlahovicem je najblaze receno neozbiljno.Doduse za jsd-ovce je normalno,igraci partizana su trazili ofsajd posle auta u derbiju!
R

RedDevil

pre oko 1 godinu

Ovo je vec postala sprdacina samo takva...
1

13579

pre oko 1 godinu

Sa ronaldom da,sprda se messi sa njim😆😆😆
M

Maksimilijan

pre oko 1 godinu

Bruka izbor…. Ne znam kako FIFA i UEFA nije vise sramota… martinez najbolji golman ??? Anceloti nije najbolji trener ? Kakva bruka. Da proglasimo Argentinu i osvajcem Evropskog prvenstva sto da ne.
G

Gost1111

pre oko 1 godinu

Idealan tim. Odbrana sa jednim štoperom i dva beka... Jako zanimljivo.
N

Nije dosta to

pre oko 1 godinu

Jedan od njih je Kanselo kog bi u ovakvom sastavu srce vuklo da bude ofanzivniji od Mesija. E sad je, što bi se reklo, potaman.
b

b7

pre oko 1 godinu

NAJBOLJI golman Martinez.. a onda ne bude u NAJBOLJIH 11. Ocigledno navlacenje Argentini, kao i na SP.. Kurtoa pokraden Smijesno totalno, kao i ovaj komentar od @332 da je Argentina prosjecna ekipa
G

Gost99

pre oko 1 godinu

To urade skoro svake godine.I prosle je Mendi osvojio a Donaruma bio u najboljih 11

《1980》

pre oko 1 godinu

Znači, Martinez najbolji golman, a u idealnom timu brani Kurtoa? Ili sam loše pročitao?

Dare Bavarac

pre oko 1 godinu

Messi kapitenu j*b* mi ženu
G

Gaizka

pre oko 1 godinu

Leo, ti si svetski šampion kao Maradona i Pele!!
S

Saturn

pre oko 1 godinu

Realno mogao je anceloti za trenera godine ls , primera i sp za klubove , al jbg godina mundijala
7

7656

pre oko 1 godinu

Jel to onaj sto pita igrace koga da ubaci u igru scaloni zasluzeno bez dileme
p

pollli

pre oko 1 godinu

Zasluženo Messi. 35 golova i 31 asistencija u 50 utakmica u 2022 godini. Jeste Mbappe imao više golova u 2022 godini ali bio je i Messi 2016 i 2017 po svim statistikama bolji od Ronalda pa su sve zlatne lopte išle njemu zbog ukradenih liga prvaka. Osim toga, Messi je sa 35 godina bio najbolji igrač svjetskog, jedini igrač u povijesti koji je imao gol ili asistenciju u svakoj utakmici nokaut faze (ako ne računamo penale). Mbappe je bio dobar u finalu ali se nije vidio protiv Maroka i Engleske. Što se tiče Benzeme, dobio je zasluženo zlatnu loptu ali onda gotov da i nije igrao fudbal 2-3 mjeseca tako da njega nema potrebe ni spominjati. Imao je i manje golova i manje asistencija od Messija u 2022.
Š

Šmuci BauBau

pre oko 1 godinu

Opet ovaj MIKI - MAUS uze nagradu . Koja je ovo nameštaljka . Ovaj veze nema sa fudbalom . mesi i ronaldo obične NULE
G

Gostoggo

pre oko 1 godinu

NAJVECI
v

vb423

pre oko 1 godinu

Messi bog fudbala mundijalom ugasio penalda
N

Novak majstor

pre oko 1 godinu

Maradona je davno Ronalda savetovao da reklamira parfeme.
G

Gostaaaaa

pre oko 1 godinu

Dat Skaloniju prije Karleta je sramno. Prije je onda Di Maria zasluzio hah
v

vfb44

pre oko 1 godinu

Karleto nadigran u svim takmicama lš-a, scaloni nadigrao francusku u finalu nije za tebe fudbal gledaj kriket
B

Baksuz

pre oko 1 godinu

Real obicno bojkotuje kad znaju da nece dobiti zlatnu loptu...
I

Inzaghi

pre oko 1 godinu

Sve ove nagrade od FIFE i UEFE su izgubile kredibilitet tamo negde 2010. godine. Čuj, Skaloni ispred Karla.
3

332

pre oko 1 godinu

Haahahhahah karlo covek uz puno srece osvojio lš ne znam ni sam kako, scaloni iz prosecne argentine izvukao maksimum doneo mundijal
G

Gost99

pre oko 1 godinu

Pa zato sto je osvojio svetsko.I 2018 je Desan uzeo ispred Zidana iako je ovaj imao isti uspeh kao i Anceloti
h

hhjk

pre oko 1 godinu

Izgubilo je 2013 kada je Ronaldo dobio sa 0 trofeja i 0 golova u vaznima utakmicama..