Filip Đorđević (© AFP)
Filip Đorđević (© AFP)

Filip Đorđević kuca na vrata Serije A (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.08.20. | 23:43

Kjevo pred finalom baraža

Skočile su akcije Kjeva na fudbalskoj berzi. Bar kad je reč o šansama kluba iz Verone da se vrati u Seriju A. Leteći magarci su stekli prednost u polufinalu plej-ofa za plasman u viši rang, pošto su na Bentegodiju savladali Speciju – 2:0.

Presudio je blistav start domaćina, kome je vrata finala baraža otvorio Filip Đorđević. Nekadašnji napadač Rada, Crvene zvezde, Nanta i Lacija, ove sezone autor devet golova u ligaškom delu, proradio je i u presudnom periodu sezone, kad se odlučuje ko će u viši rang. Đorđević je već u drugom minutu pokazao spretnost u kaznenom prostoru, doveo Kjevo u vođstvo, a koliko su izabranici trenera Alfreda Aljetija bili „napaljeni“ pokazao je Jakopo Serge u devetom.

Izabrane vesti

Utakmica maltene nije počela, a Kjevo je imao lepu prednost. Mogao je da čeka, spušta i podiže ritam, uz sve to i kad se čini da je situacija bezizalzna imao je ko da ga brani. Adrijan Šemper je još jednom pokazao da je anđeo čuvar ovog tima. Mladi Hrvat je nedavno ukrotio penal protiv Empolija, a večeras je pročitao udarac Matea Ričija sa 11 metara i ostavio Letećim magarcima sigurnih 2:0.

Revanš polufinala igra se 11. avgusta u Liguriji, pobednik će u finalu za plasman u Seriju A igrati sa boljim iz duela Frozinone – Pordenone.

PLEJ-OF ZA ULAZAK U SERIJU A - POLUFINALE

Subota

Kjevo – Specija 2:0 (2:0)

Nedelja

21.00: (1,90) Frozinone (3,40) Pordenone (4,30)



tagovi

Filip ĐorđevićSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara