(©Reuters)
(©Reuters)

Filip Kostić ide po pehar Lige Evrope, Vest Hem pao bez ispaljenog metka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 22:54

Ajntraht slavio u Frankfurtu – 1:0

Imaće Srbija fudbalera u finalu Lige šampiona, Luku Jovića sa Realom, ali i igrača u finalu Lige Evrope – Filipa Kostića.

Obojica srpskih reprezentativaca bili su igrači Ajntrahta u sezoni 2018/19 kada je nemački klub došao do polufinala Lige Evrope, gde ih je zaustavio Čelsi. Tri godine kasnije Crveni orao je odleteo u finale, a Filip Kostić će imati priliku da osvoji najveći pehar u karijeri.

Izabrane vesti

Klub iz Frankfurta je dosta lako eliminisao Vest Hem u fantastičnoj atmosferi na stadionu Dojče Bank Park. Istinski pakao je dočekao Engleze, koji su posle 2:1 na svom terenu izgubili i večeras u Nemačkoj – 1:0.

Ajntraht će se za trofej u Sevilji 18. maja boriti protiv Glazgov Rendžersa, koji je eliminacijom Red Bul Lajpciga sprečio svenemačko finale.

Vest Hem je pao večeras bez ispaljenog metka. I veliki krivac za to je Aron Kresvel koji je u 18. minutu dobio direktan crveni karton, jer je povukao s leđa kao poslednji čovek Haugea. Sudija Hil Manzano je prvo pokazao žuti, a onda posle VAR intervencije crveni za fudbalera Čekićara.

Bio je to dar s neba za Ajntraht, a Nemci takav poklon znaju kako da iskoriste. Filip Kostić je ponovo bio među najagilnijim u domaćem timu, imao je jedan dobar pokušaj iz slobodnog udarca, koji je završio pored stative, vukao je napade, dirigovao igrom Crvenog orla...

Ali, gol koji je rešio pobednika i putnika u finale „pao“ je sa druge strane terena. Knauf je prošao po desnoj strani skroz do gol-aut linije, odigrao povratnu loptu u sredinu, koja kao da je imala magnet, došla je pravo do Borea, koji je mogao da bira gde će da šutne. Izabrao je dobro, fudbal je završio u mreži, a Ajntraht u vozu za finale Lige Evrope.

Probao je nemački sastav u nastavku da dođe i do drugog gola, koji bi rešio sve dileme, međutim, nije uspeo da stvori tako veliku šansu, dok je Vest Hem u poslednjih pola sata, dok mu je nervoza parala redove, krenuo na sve ili ništa, uspeo i dva puta da zapreti...

Koliko je Čekićare nerviralo što ne mogu da se vrate rezultatski u igru govori i crveni karton koji je dobio trener Dejvid Mojes sredinom drugog dela u sukobu oko lopte koja je bila u autu.

Posle 42 godine Ajntraht će se boriti za novi trofej Lige Evrope, koja se tada zvala Kup UEFA. Te 1980. godine je u dvomeču pobedio zemljake iz Menhengladbaha, ovog puta će morati na škotski Rendžers.

LIGA EVROPE – POLUFINALE

Četvrtak

Ajntraht – Vest Hem 1:0 (1:0)

/Bore 26/

Rendžers – Red Bul Lajpcig 3:1 (2:0)

/Tavernije 19, Kamara 24, Lundstram 18 – Nkunku 71/


tagovi

Ajntraht FrankfurtFilip KostićLiga EvropeVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara