Filip Stevanović (MN Press)
Filip Stevanović (MN Press)

Filip Stevanović na korak od transfera u Italiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 16:05

Siti šalje mladog Srbina na pozajmicu

Sa Ivanom Ilićem je uspelo, pa će Mančester Siti i sa drugim mladim Srbinom oprobati italijanski recept.

Filip Stevanović se nalazi na korak od prelaska u Đenovu na pozajmicu, javljaju lokalni mediji u Liguriji.

Izabrane vesti

Podsetimo, Stevanović je prošle zime kaparisan od strane Mančester Sitija. Partizan je pristao na ponudu od 6.500.000 evra plus bonuse u iznosu od 2.000.000 evra i bez daljih procenata od naredne prodaje, kao što je MOZZART Sport ekskluzivno otkrio. Građani su ostavili mladog ofanzivca na pozajmici u Humskoj do kraja sezone, a ovog leta je i zvanično postao njihov član. Naravno, kao i sa brojnim mladim igračima koje Siti dovodi sa svih strana sveta, Stevanović prvo mora na pozajmicu.

Iako se prethodnih dana spekulisalo da je Herenven zainteresovan za pozajmicu mladog Srbina, izgleda da je Italija realnije rešenje. Serija A je daleko kvalitetnije takmičenje od Eredivizije, a Đenova se poslednjih godina profilisala kao klub koji daje šansu mladim igračima i pozajmljuje veliki broj fudbalera sa svih strana.

U Sitiju su se verovatno vodili iskustvom sa Ivanom Ilićem koji je minule sezone eksplodirao na pozajmici u Veroni. Odigrao je 30 utakmica, postigao tri gola, bio jedno od otkrića sezone i zasluženo se našao i na spisku selektora Dragana Stojkovića. Đenova ima opciju da ga otkupi za 12.000.000 evra, rado bi ga zadržala ali su to ipak velike pare za klub sa Bentegodija.

Nadaju se i u Đenovi, i u Sitiju da će i Filip Stevanović krenuti Ilićevim stopama i da će steći preko potrebno iskustvo u jakom takmičenju s obzirom da ga je Partizan praktično sklonio iz tima posle prodaje u drugom delu sezone.


tagovi

Filip Stevanovićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara