Filip Stevanović (www.sc-heerenveen.nl)
Filip Stevanović (www.sc-heerenveen.nl)

Filip Stevanović proradio u dresu mladog tima Herenvena

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.02.22. | 15:12

Nekadašnji fudbaler Partizana golom poslao poruku treneru da je spreman za novu šansu u timu Srca

Veliki bum napravio je Filip Stevanović transferom iz Partizana u Mančester Siti vrednim 6.500.000 evra. Doduše, odmah je bilo jasno da za srpskog ofanzivca neće biti mesta u timu Pepa Gvardiole, pa se kao i većina talenata koje Građani pokupe sa različitih strana sveta obreo na pozajmici.

Nova sredina postao je holandski Herenven za koji je ove sezone odigrao 18 utakmica, deset kao deo startne postave, upisavši po gol i asistenciju. Gol je namestio 21. avgusta, mrežu Viljema II je u Erediviziji zatresao okruglo tri meseca kasnije i od novembra prošle godine, konkretnog doprinosa nije bilo. Njegov tim je u 2022. godini zaređao sedam poraza, a poslednja dva od PSV-a i Utrehta Stevanović je presedeo na klupi, prvi put posle 12 uzastopnih nastupa za popularna Srca.

Izabrane vesti

S obzirom na to da za vikend nije igrao za A sastav Herenvena, praksa u tom klubu je da onda meč odigra za mladi sastav. Da bi održao "radnu temperaturu". Ta praksa važi za sve koji u seniorskom sastavu ne dobiju minutažu u utakmici redovnog kola. Otud se Stevanović danas našao u startnoj postavi Jong Herenvena za utakmicu protiv Tventea i pogodio u porazu svog tima - 3:4. Gubio je rezervni tim sa Abe Lenstra stadiona 4:1, a Stevanović je pred odlazak na odmor uspeo da smanji zaostatak. Time je na najbolji način poslao poruku treneru da je spreman da u narednom kolu ponovo zauzme mesto u sastavu A tima.

Pre nekoliko dana pozajmljeni igrač sitija našao se u štampanom izdanju klupskog magazina u kojem je pričao da uživa u klubu, ali da nije zadovoljan ličnim doprinosom prvom timu.

"Moram da postižem više golova. Igram na levom krilu, a na toj poziciji cilj vam je da što više pogađate. Želim da pomognem timu", rekao je Stevanović.

Nije išlo u poslednje vreme u holandskoj eliti, ali proradio je strelac iz 162. večitog derbija u mladom timu.


tagovi

Filip Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara