Džonatan Kafu (©Reuters)
Džonatan Kafu (©Reuters)

Finale pre finala u Kopa Verdeu: Kujaba brani gol viška u Gojaniji

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 22:30

Brazil: Tim sa Pantanal arene noćas (23.55) gostuje Gojasu koga je dobio prošle nedelje sa 1:0

Finiš je sezone u lokalnim brazilskim šampionatima. U prvom planu su oni najbolji – Paulista, Karioka i Gaušo, ali ključa i u ostalim manje poznatim prvenstvima.

Noćas se spušta zavesa na polufinale plej-ofa u šampionatu Kopa Verde. To je lokalno prvenstvo Brazila za klubove koji dolaze iz regija Akre, Amazona, Federalnog distrikta, Espirito Santa, Mato Grosa, Pare, Tokantina, Amape, Gojasa, Mato Grosa do Sula, Rondonije i Roraime. Pobednik ovog takmičenja će naredne sezone da igra u trećem kolu Kupa Brazila. Finalni dvoboji su predviđeni za 19. april i 3. maja.

Izabrane vesti

Gojas i Kujaba su timovi koji igraju u Seriji A, najjačoj ligi u zemlji fudbala, pa su favoriti za krunu u šampionatu Kopa Verde. Oni su prošle nedelje odmerili snage u „finalu pre finala“. Kujaba ja slavila na svojoj Pantanal areni sa 1:0 golom Ronalda, a noćas (23.55) u Gojaniji je revanš polifinala.

23.55: (2,10) Gojas (3,10) Kujaba (3,45)

Trener Gojasa Guto Fereira ne može da računa na povređene, napadač Gabrijela Novaesa, vezistu Žonija Lukasa i krilo Bruna Santosa. U sastav Kujabe se vraća napadač Dejverson koji je odslužio kaznu zbog kartona. Ipak, trebalo bi šansu da počne s klupe. Defanzivac Alan Emperur je i dalje van stroja zbog operacije nosa.

Džonatan Kafu, nekadašnji promašaj Crvene zvezde, standardan je u timu Kujabe, tima iz države Mato Groso. On je već nekoliko sezona u ovom malenom klubu koji je prošle sezone uspeo da se spasi u Seriji A, elitnom prvenstvu Brazila.

01.00: (2,00) Remo (3,25) Pajsandu (3,60)

Pobednik ovog dvoboja odmeriće snage sa boljim iz duela Remo – Pajsandu. U prvom meču je Remo slavio u gostima sa 1:0.

BRAZIL, KOPA VERDE – POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Sreda

23.55: (2,10) Gojas (3,10) Kujaba (3,45), prvi meč: 0:1

Četvrtak

01.00: (2,00) Remo (3,25) Pajsandu (3,60), prvi meč: 1:0

***kvote su podložne promenama


tagovi

BrazilKujabaFK GojasGojas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara