Vidal, Umtiti, Firpo i Ikardi (©Reuters)
Vidal, Umtiti, Firpo i Ikardi (©Reuters)

Firpo može, Vidal i Umtiti ne, PSŽ kratak 10.000.000 za Ikardija

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.05.20. | 16:42

Interove dileme

Sve je jasno na stadionu “Đuzepe Meaci“, bar kad je reč o tome ko može da ide ovog leta. Međutim, nije baš najjasnije kako to izvesti, a da se Interu obezbedi najveća korist. Nekoliko bitnig odluka čeka upravu Nerazura uoči očekivano burnog prelaznog roka.

Zna se već da Lautaro Martinez insistira na odlasku u Barselonu, a da Inter ne želi nazar Maura Ikardija i brbljivu mu suprugu Vandu Naru. Međutim, prva ponuda Pari Sen Žermena – koji je prilikom dovođenja Argentinca na pozajmicu prihvatio klauzulu od 70.000.000 evra za otkup Ikardijevog ugovora – pokušava da iskoristi pandemiju virusa kovid-19 i obori cenu. Ponudio je 50.000.000 evra plus 10.000.000 u premijama, Inter je prema navodima italijanskih medija odbio, traži bar 60.000.000 fiksno, a ostalo u premijama. Već je PSŽ platio 13.000.000 evra za jednogodišnju pozajmicu.

Izabrane vesti

Britanski mediji pišu da se u priču uključio i Čelsi, kojem je zaista potreban napadač za sam špic, od ranije se zna za interesovanje Juventusa i Napolija, ali Inter ne bi da pojačava konkurenciju. Mančester junajted se takođe pominjao kao opcija.

Problem je i transfer Martineza, u njegovom ugovoru klauzula od 111.000.000 evra, Barselona finansijski ne stoji najbolje i pokušava da trošak minimizira tako što će u ceo posao uključiti nekog od igrača. Međutim, ceni ih previše.

Tako recimo Artura Vidala vidi kao igrača vrednog između 25.000.000 i 30.000.000 evra, iako njemu ugovor ističe sledećeg leta, a već su mu 33 godine. Inter želi Čileanca, ali ne po toj ceni, a nije saglasan ni sa procenom vrednosti Samjuela Umtitija, posebno zato što se on u poslednje vreme muči sa povredama. Francuza bi Nerazuri pre uzeli na pozajmicu ili čak i kupili, ali u sasvim odvojenom poslu od Martineza.

Sa druge strane, brojni italijanski i španski mediji pišu da su u Milanu više nego radi da u ceo posao uključe Žuniora Firpa, koji je ostavio solidan utisak, ali ne može do minuta pored Đordija Albe. On bi dakle mogao da bude priče što bi posebno odgovaralo Barseloni, jer bi u suprotnom morala da svih 111.000.000 evra isplati odmah, a nije baš trenutak za tako skupe avanture.


tagovi

Mauro IkardiSamjuel UmtitiArturo Vidal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara