Sastav Viole u finalu Lige konferencije ©AFP
Sastav Viole u finalu Lige konferencije ©AFP

Fjorentina hvata zalet iz Beograda: Najmanje šestorica iz finala Lige konferencije u startnoj postavi na Marakani

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 12:07

Srpski reprezentativci Nikola Milenković i Luka Jović najverovatnije će meč otpočeti sa klupe za rezervne igrače

Mečevi sa Parmom i Katancarom, koji su odigrani tokom prošle nedelje, predstavljali su samo blago zagrevanje za Fjorentinu na startu pripremnog perioda za novu sezonu, pa se može reći da večerašnjim okršajem sa Crvenom zvezdom na stadionu Rajko Mitić (20.00, RTS 1) kreće pravi zalet sastava Vinćenca Italijana kada je u pitanju brušenje forme za predstojeću sezonu.

Finalista Lige konferencije iz prošle sezone ulazi u seriju brojnih provera, a do 19. avgusta i prvog kola Serije A sa Đenovom, odmeriće snage i sa Njukaslom (5. avgust) i Nicom (6. avgust), a u kratkom vremenskom periodu biće odigrani i mečevi sa Grosetom, Sestri Levanteom i OFI Kritom, gde će Italijano pružiti prostor za dokazivanje svim raspoloživim igračima.

Izabrane vesti

Fjorentina je zbog sinoćnog nevremena u Italiji odložila svoj let za ovo jutro (09.30), pa će igrači Viole u srpskoj prestonici, do početka utakmice, imati oko devet sati prostora za odmor i pripremu meča. Ostaje da se vidi da li će takve okolnosti uticati na izdanje kluba sa Artemio Franki u večerašnjem beogradskom spektaklu, gde se očekuje oko 35.000 vrlo raspoloženih pristalica srpskog šampiona.

Odlični strateg Viole u Beograd je doputovao bez dvojice standardnih reprezentativaca Nika Gonzalesa i Sofijana Amrabata, ali i Rikarda Sotila i Antonina Baraka. Ipak, treba očekivati vrlo kvalitetan sastav italijanskog kluba u večerašnjem meču.

Prema poslednjim najavama u italijanskim medijima, srpski reprezentativci Nikola Milenković i Luka Jović najverovatnije će meč otpočeti sa klupe za rezervne igrače. U tom slučaju, na poziciji štopera, u tandemu sa Lukom Ranijerijem, zaigrao bi Argentinac Lukas Martinez Kvarta, dok bi mesto u špicu napada zauzeo Brazilac Artur Kabral. Bivši goleter Bazela prošle sezone je postigao 17 golova n 48 utakmica u svim takmičenjima, dok je Jović dao 13 na 50 nastupa. Srpski napadač je proteklih dana trenirao sa specijalno napravljenom maskom, s obzirom da je pre nekoliko nedelja imao operaciju nosa, koji je slomio protiv Vest Hema.

Milenković i Ranijeri ©ReutersMilenković i Ranijeri ©Reuters

Ako ne bude Milenkovića i Jovića u startnih 11, Italijano će na Marakanu izvesti šestoricu igrača iz postave koja je pre mesec i po dana istrčala na teren Furtuna Arene u Pragu protiv Vest Hema. U pitanju su Teraćano, Dodo, Ranijeri, Biragi, Mandragora i Bonaventura.

Dolazak Artura Mela, koji je već u finišu meča sa Katancarom nagovestio da će biti ozbiljno pojačanje za Fjorentinu, mogao bi da natera Italijana da se odrekne svoje omiljene formacije 4-3-3 i u potpunosti prebaci na 4-2-3-1, što je igrao i tokom prošle sezone, ali i u finalu Lige konferencije protiv Vest Hema. Treba očekivati da Brazilac dobije svoje minute i u beogradskom okršaju.

Prema poslednjim najavama u italijanskim medijima Fjorentina bi u Beogradu trebalo da nastupi upravo u formaciji 4-2-3-1 i sastavu: Teraćano - Dodo, Martinez Kvarta, Ranijeri, Biragi - Kastrovili, Mandragora - Ikone, Bonaventura, Brekalo - Kabral.



tagovi

Vinčenco ItalijanoNikola MilenkovićLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara