Mateus Fransa (©Reuters)
Mateus Fransa (©Reuters)

Flamengo jedva do boda u Gojaniji: Palmeiras sve bliži tituli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 02:46

Brazilska Serija A: Tim iz Rija golom Mateusa Franse tri minuta pre kraja odigrao nerešeno u gostima protiv Gojasa – 1:1

Palmeiras je u nedelju ujutru prekinuo seriju od pet mečeva bez pobede, od toga tri u šampionatu, a najveći rival timu iz Sao Paula za krunu, Flamengo, odigrao je samo 1:1 na gostovanju Gojasu u Gojaniji u 26. kolu brazilske Serije A. Jedva je finalista Kopa Libertadores ostao neporažen i tako zadržao oreol nepobedivosti otkad je na klupu seo Dorival Žunior, koji je zamenio Portugalca Paula Souzu. Bod svom timu doneo je Mateus Fransa tri minuta pre kraja.

Pre toga je Diježinjo u 80. minutu doneo prednost jednom od prijatnijih iznenađenja u šampionatu Brazila, Gojasu, koji je na devetom mestu i može čak da se bori i za ulazak u elitno takmičenje Južne Amerike. Flamengo je stigao do boda posle gužve u petercu domaćina. Ispuštenu loptu golmana Tadeua, Fransa je ubacio u mrežu.

Izabrane vesti

Gledao se VAR, jer su domaćini tražili faul nad čuvarom mreže prilikom skoka. Glavni sudija je otišao da proveri, ali je odlučio da prizna pogodak i pokazao je na centar.

Četvrtak, 02.45: (1,55) Flamengo (3,80) Sao Paulo (5,90)

Flamengo je na velikih -9 u odnosu na Verdao, zaostatak koji će teško moći da se nadoknadi u preostalih 12 kola u Seriji A. Podsetimo, velikan iz Rija će narednog meseca u ekvadorskom Gvajakilu da igra za titulu u Kopa Libertadores. Protivnik Flamenga u finalu je Atletiko Paranaense koji je skinuo s trona dvostrukog uzastopnog šampiona Južne Amerike, Palmeiras.

U velikom derbiju Sao Paula na Morumbiju, Trikolori Rožerija Senija i Korintijans su odigrali 1:1. Domaćin je ušao u finale Kopa Sudamerikane, tamičenje koje mu je priroritet do kraja sezone, dok je Timao i dalje u borbi za krunu u zemlji fudbala. Oba pogotka pala su u prvom poluvremenu. Gosti su poveli u 14. minutu golom Jurija Alberta, nekadašnjeg igrača Korintijansa, koji je proteklih šest meseci igrao u Zenitu iz Sankt Peterburga. Domaćin je izjednačio preko nekadašnjeg reprezentativca Italije Edera iz penala u 33. minutu.

--------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

BRAZIL 1 – 26. KOLO

Subota

Seara – Santos 2:1 (2:0)

/Kastiljo 6, Ze Roberto 30 - Leonardo 57/

Internasional – Kujaba 1:0 (0:0)

/Alemano 68/

Fluminense - Fortaleza 2:1 (1:0)

/Kano 11, 57 - Galjardo 51/

Nedelja

Palmeiras - Žuventud 2:1 (0:0)

/Roni 46, Serkeira 67 - Parede 63/

Avai – Aletiko Paranaense 1:1 (1:0)

/Potker 23 – Terans 48/

Botafogo – Amerika Mineiro 0:0

Koritiba – Atletiko Gojaniense 2:0 (1:0)

/Alef Menga 45, Danijel 50/

Sao Paulo – Korintijans 1:1 (1:1)

/Eder 33pen – Juri Alberto 14/

Ponedeljak

Gojas – Flamengo 1:1 (0:0)

/Diježinjo 80 – Mateus Fransa 87/



tagovi

Brazil 1BrazilFlamengoFK GojasGojas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara