Flamengo pravi supertalentovani tandem u napadu - stiže sin velikog rivala, a Gabigol ostaje

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.01.20. | 16:25

Ako kliknu, to će biti brutalno

Flamengo pravi supertalentovani napad sa dva mlada i veoma perspektivna igrača. Jednog, koji je već eksplodirao, zadržaće u svojim redovima, a drugog će dovesti iz Serije A. Gabigol će biti otkupljen, a Pedro se vraća u brazilski fudbal. Nema sumnje da će navijači Flamenga biti veoma srećni zbog ovakvog razvoja situacije.

Kako piše Đanluka di Marcio, Fjorentina i Flamengo su blizu dogovora po kom bi se mladi napadač Pedro vratio u brazilski fudbal. Ovaj 22-godišnji igrač imao je samo četiri nastupa za Violu. Zanimljivo je u svemu to što je Pedro u Fjorentinu stigao iz Fluminensea, a sada će se u Brazil vratiti u redove velikog rivala tog kluba, u redove Flamenga.

Izabrane vesti

Pedro bi trebalo da stigne u Flamengo na pozajmicu do decembra sa pravom otkupa, dok bi Fjorentina zadržala pravo da otkupi nazad Pedra.

Fjorentina će za ovog igrača dobiti oko 12.000.000 evra, što je suštinski identična suma koju je tim sa Artemio Frankija uložio da dovede ovog mladog fudbalera. Koliki je to talenat zapravo govori činjenica da je u vreme dolaska u Fjorentinu imao interesovanje i samog Real Madrida, ali je ipak završio u glavnom gradu Toskane.

Pedro bi sutra trebalo da odleti za Brazil gde će obaviti medicinske preglede i potpisati ugovor sa novim timom.

Na sve to, Di Marcio piše da je Flamengo već napravio dogovor sa Gabigolom i sada je spreman da formuliše zvaničnu ponudu Interu, koja bi sledeće sedmice mogla da bude i formalizovana. Nerazuri bi mogli da dobiju oko 17.000.000 evra plus 20% od naredne prodaje ovog igrača.

Gabigol je bukvalno procvetao u redovima Flamenga, dao je dva gola u finalu Kopa Libertadores i tako zlatnim slovima upisao svoje ime u istoriju kluba. To će očigledno biti nagrađeno otkupom ugovora.

Ne dešava se često u brazilskom fudbalu da neko ima špic kakav će imati Flamengo ako se sve ovo realizuje. Obično talenti odu brzo u Evropu. Bilo bi uzbudljivo videti Gabigola i Pedra kako igraju zajedno u špicu.

Pedro Giljerme je dao 19 golova na 40 utakmica dok je igrao za Fluminense i predviđali su mu veliku budućnost u tom momentu. Odličan je dribler i ima opasan osećaj za gol, smatraju ga jednim od najsmrtonosnijih napadača u brazilskog ligi. Ali nije to pokazao u Fjorentini.

Možda će uz Gabigola i on procvetati.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara