De Araskaeta postiže gol (Reuters
De Araskaeta postiže gol (Reuters

Flamengo rutinski do finala brazilskog kupa: Sada po trofej koji čeka devet godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.22. | 04:38

Golom De Araskaete Rubro-negri u revanšu samo potvrdili trijumf iz prve utakmice polufinala

Očekivano, Flamengo je nastavio da konkuriše za triplu krunu. Malo ko je sumnjao da Rubro-negri u ravanšu sa Sao Paulom neće unovčiti prednost od 3:1 iz prve utakmice, te obezbediti plasman u finale Kupa Brazila. Jesu gosti iz Sao Paula bili nešto argesivniji rival na Marakani, ali im je energiju u potrazi za golom koji bi eventualno zakuvao situaciju u prvom poluvremenu ugasio Jorijan De Araskaeta - 1:0.

Nije Dorival Žunior želeo ništa da prepušta slučaju, te je utakmicu počeo sa verovatno najjačim sastavom i De Araskaetom iza napadačkog dvojca Pedro - Gabigol. Takva odluka mu je pomogla da dobije miran revanš u Riju i da njegov tim nastavi niz nepobedivosti koji je upravo porastao na 19 utkamica.

Izabrane vesti

Majstorsku završnicu je u 37. minutu demonstirao reprezentativac Urugvaja i tada je postalo jasno da će gosti za manje od sat vremena morati da postignu tri gola, bez da prime ijedan do kraja susreta. Sama pomisao da je 13-plasirani tim Serije A sposoban za takvu vrstu podviga protiv finaliste Libertadoresa, odnosno tima koji i dalje konkuriše za titulu šampiona Brazila, bila je nerealna.


Pokušavali su Trikolori i pored toga da u drugom delu dođu bar do jednog pogotka, na kraju meč okončali sa znatno dominantnijom statistikom od domaćina, ali slaba je to uteha za eliminaciju iz najmasovnijeg brazilskog takmičenja.

Sa druge strane, Flamengo je sada na korak od četvrtog trofeja u brazilskom kupu, takmičenju čiji pehar nije podigao od 2013. godine. Rival će mu biti bolji iz duela Korintijansa i Fluminensea koji su prvi čin dvomeča okončali remijem 2:2.

BRAZIL, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Četvrtak

Flamengo - Sao Paulo 1:0 (1:0), prvi meč 3:1

/De Araskaeta 37/

Petak

01.00: (2,25) Korintijans (3,05) Fluminense (3,25), prvi meč 2:2

*** kvote su podložne promenama


tagovi

FlamengoSao PauloDe Araskaeta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara