Strelac izjednačujućeg pogotka Pedro (©AFP)
Strelac izjednačujućeg pogotka Pedro (©AFP)

Flamengo u 90+7 preživeo Morin prvenac, VAR soba pomogla da se dosudi penal

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.08.23. | 01:37

Hames debitovao, Mora pogodio za Sao Paulo

Daleko je od idealnog, ali Horhe Sampaoli je izgleda uspeo da kupi sebi malo vremena u nadi da će moći da podigne Flamengo i izvuče ga iz gubitničkog vrtloga u koji je upao tokom prošle godine. Marakana je ostala uskraćena za pobedu, mada je dobro što je Flamengo uspeo da izvuče i bod u klasiku sa Sao Paulom, s obzirom da je do sedmog minuta nadoknade bio u zaostatku - 1:1 (0:1).

Izbegli su igrači Rubronegra treći uzastopni poraz u svim takmičenjima, mada se ne može reći da su zaslužili i ovaj bod. Da nije bilo ekspresne reakcije Rafaela Klajna koji je na belu tačku pokazao još dok je Luiz Araužo padao nakon kontakta sa Alanom Frankom, pitanje je da li bi domaćin došao do remija na kraju iako je više i češće napadao. Samo bez konkretnih pokušaja.

Izabrane vesti

Nastao je metež u šesnaestercu Flamenga posle Klajnove odluke, žestoko su se pobunili igrači Sao Paula tražeći ofsajd u akciji koja je prethodila najstrožoj kazni, zbog čega je bila konsultovana VAR soba. Sudije su pogledale snimak, dok je Klajn razdvajao fudbalere dva tima iz klinča, a kada je dobio signal da ni milimetarski ofsajd nije postojao, sve je palo na Pedrova leđa, s obzirom da je tada Gabrijel Barbosa već bio van terena. I nije pogrešio u izvođenju jedanaesterca, mada je golman Žandrej zamalo odbranio jer je dobro pročitao stranu, no lopta mu je prošla ispod ruke.

Utakmicu su obeležila i dva najveća pojačanja Sao Paula - Lukas Mora i Hames Rodrigez. Brazilac je bio strelac prvenca u dresu čuvenog brazilskog kluba već u svojoj drugoj zvaničnoj utakmici, za vođstvo u 38. minutu, dok je Kolumbijac zaigrao prvi put posle više od četiri meseca i nije čak ni bio toliko loš. Čini se kao da Hames ima koji kilogram viška, što i ne čudi s obzirom na to koliko dugo nije igrao, ali je već na debiju mogao da se proslavi asistencijom koju je upropastio Velinton. Poslao je sjajnu dubinsku loptu nekadašnji as Real Madrida za svog saigrača, ovaj je izašao sam pred golmana Mateusa Kunju, ali je pucao jako loše, pored gola.

Sao Paulo ni u četvrtom ligaškom meču nije ostvario pobedu i za to vreme uzeo je samo dva boda. Zona Kopa Libertadores je i dalje u blizini, ali ako ovako nastavi izgubiće korak. Flamengo je i dalje u grupi ekipa koje direktno idu u grupnu fazu elitnog južnoameričkog takmičenja, mada mora pod hitno da ustali formu, ako ne želi da padne kao rival.

BRAZIL 1 – 19. KOLO

Nedelja

Botafogo - Internasional 3:1 (0:1)

/Viktor Sa 55, Ernandez 58AG, Enrike 73 - Maurisio 18/

Atletiko Mineiro - Baija 1:0 (0:0)

/Paulinjo 49/

Korintijans - Koritiba 3:1 (0:1)

/Karlos 51, Juri Alberto 54, Vesli 67 - Muriljo 28ag/

Gremio - Fluminense 2:1 (2:1)

/Bitelo 25, Fereira 45+1 - Kano 20/

Amerika Mineiro - Gojas 0:1 (0:1)

/Lukas Alter 34/

Flamengo - Sao Paulo 1:1 (0:1)

/Pedro 90+7 penal - Mora 38/

Fortaleza - Santos 4:0 (0:0)

/Mačuka 58, Baso 80ag, Kajo Aleksandre 83, Pašeko 90+1/

Ponedeljak

23.55: (1,58) Palmeiras (3,90) Kruzeiro (6,00)

Utorak

02.00: (1,60) Bragantino (3,90) Vasko da Gama (6,00)

Sreda

01.00: (1,85) Atletiko Paranaense (3,40) Kujaba (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FlamengoSao PauloLukas MoraHames Rodrigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara