©Reuters
©Reuters

Flamengo u lošem derbiju overio prvo mesto, skupoceni Žerson divljao posle odlaska na klupu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 04:40

Bez golova na Marakani

Nakon dobrog početka grupne faze tačmičenja Kopa Libertadores i tri vezane pobede, Flamengo je ozbiljno pao u formi, ali je remijem u derbiju sa Velez Sarsfildom (0:0) uspeo da odbrani prvo mesto u grupi, pa povlašćen dočekuje žreb za osminu finala elitnog takmičenja.

Oslabljen izostancija Araa i Enrikea, ali pojačan povratkom Dijega Alvesa, Flamengo je u meč ušao u žestokom ritmu, ali je kasnije ostao bez poseda, pa je Velez Sarsfild ostavio snažniji utisak u prvom delu utakmice. Kasnije je domaćin stigao do kontrole, počeo da stvara prilike i mogao da dođe do vođstva posle odličnih prilika Pedra i Evertona Ribeira. Ipak, podela plena je predstavljala potpuno pravedan ishod.

Izabrane vesti

Senku na današnji meč stavio je skupoceni vezista Flamenga Žerson, koji je bio ljut nakon izlaska sa terena u 80. minutu, pa je bacio flašu i neprimereno se ponašao na klupi za rezervne igrače. Inače, ovaj odlični igrač je veoma blizu prelaska u francuski Marselj za obeštećenje od 25.000.000 evra, plus 5.000.000 bonusa. U prethodnim pregovorima sa francuskim klubom, bolje uslove su dobili i Flamengo i sam igrač, pa Žerson nije imao ni najmanjih razloga da se ponaša na ovakav način.

Iako će biti povlašćen na žrebu, Flamenog u osmini finala može da naleti na žestoke mine kao što su argentinski giganti Boka Juniors i River Plejt.

U velikom stilu se od grupne faze takmičenja oprostio LDU, koji je u Kitu bio silovit protiv čileanskog Union la Kalere (5:2).

Reviju golova na stadionu Rodrigo Paz Delgado otvorio je Matijas Fernandez, autogolom u 15. minutu, posle čega su se po dva puta u strelce upisali Luis Amarilja i Bili Arse. Kod gostiju je takođe dva gola dao vremešni Horhe Saez.



tagovi

FlamengoVelez SarsfildŽerson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara