©Reuters
©Reuters

Flamengov gol za TV špice i slavlje u Kitu, Palmeiras se osvetio Defensi, Boka zaustavljena u Gvajakilu (VIDEO)

Vreme čitanja: 6min | sre. 05.05.21. | 04:45

Kopa Libertadores: Brazilci večeras bez greške, iznenađenje u Ekvadoru

Fudbaleri Flamenga su posle tri kola u grupnoj fazi Kopa Libertadores maksimalni, te sa šest bodova više od trećeplasiranog Veleza imaju otvoren put ka narednoj rundi. Večeras su, doduše uz dosta muke, nadigrali i LDU Kito, od kojeg sada imaju pet bodova više, pa im se smeši i prva pozicija u Grupi G - 2:3.

Iako su gosti iz Brazila imali dva gola prednosti na poluvremenu, domaćin se povampirio u nastavku, te je uveo meč u neizvesnu završnicu. Ipak, Gabrijel Barbosa je nastavio da rešeta, pa je drugim golom na utakmici i petim od početka takmičenja (najbolji strelac), srušio Kito i obezbedio svojoj ekipi nova tri boda.

Izabrane vesti

Strašan meč u glavnom gradu Ekvadora, domaćin je odigrao jako dobro, čini se da je zaslužio da osvoji makar bod, ali nije imao lek za nezadrživog Gabigola. LDU je imao skoro pa dvostruko više pokušaja (17:9), za nijansu i nešto više vremena loptu u svojim nogama, ali to nije bilo dovoljno da se savalda prvak Brazila. Meč je obeležio sjajan drugi gol Rubronegra, koji će sasvim sigurno ukrašavati špice televizijskih emisija širom sveta u narednom periodu.

Reč je o fenomenalnoj akciji pulena Rožerija Senija. Krenula je na sredini terena, jedna peta je potpuno otvorila odbranu Kita. Potom je i De Araskaeta sjajno propustio loptu kroz noge do Gabigola, ovaj je odmah dodao do Enrikea, a kao šlag na tortu usledio je projektil napadača Flamenga sa ivice kaznenog prostora. Prosto je pocepao mrežu rivala i na najbolji način ukrastio ovaj napad koji kao da je izveden uz pomoć džosjstika, na nekoj od popularnih fudbalskih simulacija. Mat u četiri poteza, lopta je za samo nekoliko sekundi prešla preko 30 metara i u čudu ostavila odbranu LDU-a, ali i sve prisutne na stadionu.

Što se tiče samog susreta, gosti su poveli u trećem minutu, sjajno je Ribeiro pronašao Barbosu, izbio je bivši napadač Santosa, Intera i Benfike sam pred protivničkog golmana i rutinski ga savladao. Po isteku pola časa igre poveo je Flamengo i sa 2:0, posle gore opisane akcije.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je posle samo pet minuta igre u nastavku bivši napadač Crvene zvezde Kristijan Borha vratio nadu domaćinu, posle centaršuta Ajale sa desne strane je trzajem glavom sproveo loptu u mrežu rezervnog golmana Uga Souze (zamenio Dijega Alvesa na poluvremenu). Već u 61. minutu se Kito u potpunosti vratio u meč, Amarilja je poravnao posle centaršuta Arsea iz kornera. Ipak, u samom finišu domaći igrači prave penal, koji u gol vredan pobede pretvara Gabigol.

Palmeiras je poput Flamenga maksimalan posle tri odigrana kola. Branilac titule se u okviru Grupe A revanširao Defensi i Hustisiji za poraz u Superkupu Južne Amerike od pre par nedelja. Verdao je slavio u Florensio Vareli golovima Ronija i tako ostao prvi u grupi sa devet bodova, pet više od čete Sebastijana Bakasesea - 2:1.

Domaćin je bio i bolji rival, ali za razliku od Palmeirasa nije uspeo da realizuje svoje prilike. Gosti su bili konkretniji, dobro su se branili, u par navrata ih je pogledala i sreća, pa se na kraju kući vraćaju sa tri jako bitna boda, posebno ponosni što su uspeli Argentincima da se revanširaju za poraz u Rekopa Sudamerikani.

Nije bilo golova u prvom delu, igralo se i dosta grubo, a najbolju priliku je u poslednjim trenucima propustio napadač Verdaa Roni, kada je u situaciji jedan na jedna šutirao pravo u golmana domaće ekipe Unsaina.

Namestio je ipak napadač Palmeirasa nišanske sprave po povratku sa pauze, pa mu je manje od dva minuta bilo potrebno da se upiše u listu strelaca. Odlično ga je proigrao iskusni Luiz Adrijano, izbegao je Roni ofsajd zamku, pobegao odbrani i sa ivice peterca matirao Unsaina za 1:0. Samo devet minuta kasnije, ponovo se upisao u listu strelaca i još jednom ga je sa golom spojio bivši igrač Šahtjora i Milana. Idealna lopta Luiza Adrijana sa ivice kaznenog prostora, Roni ponovo beži odbrani Defense i još jednom sa ivice peterca (ovoga puta sa leve strane) trese mrežu domaćina.

Nije se ipak predavala domaća ekipa, već u 68. minutu prepolovila je zaostatak. Centaršut Beniteza iz slobodnog udarca sa desne strane, lopta je pala pred gol rivala, a na pravom mestu se našao Tripićio, koji je kači vrhom kopačke i smešta iza leđa Vevertona. U nastavku par solidnih prilika na obe strane, ali nije bilo promene rezultata.

Barselona iz Gvajakila je priredila iznenađenje i u trećem kolu savladala kod kuće ekipu Boke Juniors (1:0). Sastav iz Ekvadora je dokazao da ove sezone ima ozbiljne ambicije u elitnom takmičenju Južne Amerike, pa je posle tri runde maksimalan u Grupi C i to bez primljenog gola. Boka je tako ostala druga, tri koraka je iza, ali i tri ispred Santosa, koji je večeras ubedljivo savladao Strongest (5:0).

Veoma tvrda utakmica na stadionu u Gvajakilu, gosti su imali nešto češće loptu u nogama, ali nisu imali dovoljno ideja šta sa njom da rade pred protivničkim golom. Nije pomogao ni ulaza Karlosa Teveza sa klupe u finišu, iako je sastav iz Buenos Ajresa dominirao u poslednjim minutima, mreža Barselone ostala je netaknuta, pa je gol Garsesa iz 62. minuta bio dovoljan za pobedu.

Samo tri šuta viđena su u prvih 45 minuta i nijedan u okvir. Otišlo se na odmor bez golova, a u nastavku je domaćin krenuo silovito. Ređali su se napadi pred golom Boke, golman Rosi je nekako odolevao, ali u 61. minutu je bio nemoćan. Otišla je lopta na levu stranu ka Pineidi, ovaj je na prvu ubacio pred gol rivala, a na pravom mestu se našao Garses, koji sa par metara donosi prednost ekipi iz Gvajakila. Usledila je velika inicijativa Boke, da bi u 81. minutu i sreća pogledala Barselonu, kada je Maroni pogodio stativu. Ušao je i Tevez u finišu, ali nije uspeo da pomogne svojoj ekipi da dođe makar do boda.

KOPA LIBERTADORES - 3. KOLO

GRUPA A

Sreda

Defensa i Hustisija - Palmeiras 1:2 (0:0)

/Tripićio 68 - Roni 47, 56/

23.55: (1,20) Independijente del Valje (6,75) Universitario (14,0)

GRUPA B

Četvrtak

02.00: (1,53) Internasional (4,00) Olimpija (6,75)

23.55: (1,35) Olvejz Redi (4,90) Deportivo Tahira (9,50)

GRUPA C

Sreda

Santos - Strongest 5:0 (3:0)

/Marinjo 1, Pirani 26, Vinisijus 43, Braga 59, De Sousa Ribeiro 83/

Barselona - Boka Juniors 1:0 (0:0)

/Garses 61/

GRUPA D

Četvrtak

02.00: (6,00) Santa Fe (3,80) River Plejt (1,60)

23.55: (2,60) Junior (3,05) Fluminense (2,90)

GRUPA E

Sreda

23.55: (3,10) Rasing (3,20) Sao Paulo (2,40)

Četvrtak

02.00: (3,10) Rentistas (3,20) Sporting Kristal (2,40)

GRUPA F

Četvrtak

04.00: (2,10) Universidad Katolika (3,45) Nasional (3,50)

Petak

02.00: (2,30) Atletiko Nasional (3,15) Argentinos Juniors (3,30)

GRUPA G

Sreda

Union Le Kalera - Velez 0:2 (0:1)

/Buzat 38, Oreljano 90+5/

LDU Kito - Flamengo 2:3 (0:2)

/Borha 50, Amarilja 61 - G. Barbosa 3, 84p, Enrike 30/

GRUPA H

Sreda

Atletiko Mineiro - Sero Portenjo 4:0 (2:0)

/Hulk 9, 45+1, Savarino 73, Vargas 90+2/

Petak

04.00: (3,35) Deportivo La Guaira (3,10) Amerika Kali (2,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresPalmeirasBarselona GvajakilBoka juniorsDefensa i HustisijaFlamengoLDU Kito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara