Flik u šoku: Brutalno razočarenje... Henes: Infantino je katastrofa za fudbal, trebalo je da mu kažemo - dalje nećeš moći!

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.22. | 00:03

"Imamo mogućnost da nadoknadimo izgubljene bodove. Imamo i kvalitet da to učinimo", uverava selektor Pancera

Japanci su priredili jedan od najvećih šokova u dosadašnjem toku Mundijala. Malo ko im je davao šanse protiv Nemačke na premijeri, međutim četa Hađimea Morijasua priredila je čudesan preokret u drugom poluvremenu i 0:1 pretvorila u 2:1.

Jučerašnji dan bio je izuzetno neprijatan za Hansija Flika, verovatno jedan od najtežih u karijeri, što se jasno dalo videti po njegovim izjavama nakon utakmice...

Izabrane vesti

"Ovo je brutalno razočarenje za mene, za sve nas... Bili smo na dobrom putu, u prvom poluvremenu imali prednost, posed lopte 78 odsto. I u drugomn delu smo stvorili mnogo dobrih šansi, ali nažalost nismo ih iskoristili. Japan je jednostavno bio efikasniji".

Zvuči prilično neverovatno - Nemci su dva gola primili u razmaku od osam minuta.

"Napravili smo individualne greške koje nismo smeli. To ne smete da radite na ovom nivou takmičenja, posebno ne u defanzivi. Moraćemo mnogo bolje od ovoga što smo pokazali protiv Japana".

Flik se brecnuo kada su ga novinari pitali da povučene paralelu između starta u Kataru i pre četiri godine u Rusiji. Tada je Nemačku iznenadio Meksiko, a na klupi je je bio Jogi Lev.

"Nisam bio 2018. u Rusiji i to me ne zanima. Gledam samo unapred".

Slede Španci...

"Imamo mogućnost da nadoknadimo izgubljene bodove. Imamo i kvalitet da to učinimo".

Zanimljivo, u Nemačkoj se manje bave porazom, a više odnosnom nacije prema ovom Mundijalu. Počasni predsednik Bajerna Uli Henes i šampion sveta iz 1974. iskoristio je šansu da još jednom udari na DFB (tamošnji fudbalski savez). Razlog - nedovoljan otpor Fifi i odluci da se igra u Kataru.

"Ovaj šampionat već je mnogo naštetio fudbalu u celini", kazao je Henes u razgovoru za RTL. "Pogledajte rejtinge, navijači su nezainteresovani, gledanost je duplo manja nego pre četiri godine u Rusiji. DFB se hvalio kako će biti dosledan, da će se baviti pitanjem domaćinstva. Na kraju su se lako pomirili. Nisu imali hrabrosti da se suprotstave Infantinu. Za mene je taj čovek velika katastrofa za fudbal. Bila je divna prilika da mu se kaže: dobro, dalje nećeš moći!"

Henes je dodao kako se ni ostali veliki savezi iz Evrope nisu proslavili...

"Dovoljno vremena je bilo, trebalo je da iskoriste svoju moć i uticaj. Mislim da nisu uradili dovoljno po tom pitanju", zaključio je doskorašnji prvo čovek minhenskog Bajerna.

Podsetimo, nemački mediji se mesecima unazad bave ljudskim pravima u Kataru mnogo više nego nacionalnim timom, otuda se stiče utisak da je Manšaft s nikad manje podrške i očekivanja otputovao na Mundijal.

Izgleda da će se to odraziti i na rezultat...


tagovi

Hansi Flik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara