(©Reuters)
(©Reuters)

Fliku se ne drma klupa

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.06.23. | 14:58

Tako tvrdi Rudi Feler, direktor reprezentacije Nemačke

Ima Nemačka privilegiju što kao domaćin narednog Evropskog prvenstva ne mora da se znoji kroz kvalifikacije. Ali, godinu dana pre početka šampionata, Elf nema dobro prolazno vreme.

Nemačka je pod komandom Hansija Flika ispala u grupi na Svetskom prvenstvu u Kataru, a na tri poslednje prijateljske utakmice nije upisala pobedu: izgubila je od Belgije (3:2), remizirala sa Ukrajinom (3:3), a pre dva dana je izgubila i od Poljske (1:0).

Izabrane vesti

Javnost u Nemačkoj već škripi zubima, traži se smena selektora Hansija Flika, ali do nje neće doći, uverava sportski direktor reprezentacije Rudi Feler.

“Znao sam da će i to pitanje doći na dnevni red. Ali, naravno da Hansi ostaje. On je apsolutno vrhunski trener. Sve je osvojio sa Bajernom, počeo je dobro i sa nama. Onda je naišla “džomba na putu”, ali ono što razdvaja velike trenere od drugih je posle toga sebe preispituju i traže odgovor na pitanja: “Kako da popravim odbranu”, “Šta je potrebno da uradim da osvojimo Evropsko prvenstvo”, pričao je Feler.

Iako je jasno i nekadašnjem legendarnom golgeteru da oluja neće tek tako lako nestati, da će Flik biti i dalje na udaru, on poručuje da čvrsto veruje u njega.

“Naravno da je i Hansiju lakše kada dobija pohvale umesto kritika, to je ljudski. I naravno da slom na Svetskom prvenstvu ga još prati. Kada ste selektor morate da budete malo istrajniji, izdržljiviji. Siguran sam da Flik to može”, poručio je Feler


tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeHansi FlikRudi Feler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara