Kano, Foto: Reuters
Kano, Foto: Reuters

Fluminenseu spektakl na Marakani: Flamengo predao krunu Karioke najvećem rivalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.04.22. | 01:12

Branilac titule stao posle vodećeg gola, Kano ponovo koban po rivala (1:1)

Pred punom Marakanom fudbaleri Fluminensea su uspeli da očuvaju prednost stečenu u prvom duelu (2:0) i da na megdanu ljutom rivalu remijem (1:1) oduzmu titulu u šampionatu Karioka.

Dva gola prednosti koje je Herman Kano doneo Fluzau u završnici prve utakmice ispostavila su se kao dovoljna zaliha da Mengao ostane bez trofeja koji je branio. Iako je najpopularniji klub u Riju uspeo da na željeni način otvori susret i preko Gabrijela Barbose u 29. minutu smanji zaostatak, pojačanje rivala iz Vasko da Game je ponovo bilo kobno po Flamengo, a rezultat iz završnice prvog dela igre ostao je na snazi do raja utakmice.

Izabrane vesti

Popularni Gabigol, udarna igla Flamenga, uspeo je da materijalizuje ofanzivu svog tima koji je svestan činjenice da nema šta da čeka u susret ušao spuštenog garda. Hrabar, napadački preistup doneo je Flamengu željeni gol kojim je san o odbrani trofeja postao realan, međutim nakon nekoliko neiskošrićenih šansi usledio je odgovor Fluminensea i pogodak Kanoa na asistenciju Ariasa sa levog boka.

Dželatu najvećeg rivala na putu do izjednačenja u velikoj meri pomogla je loša reakcija odbrane Flamenga na čelu sa kapitenom Filipeom Luisom.

Izjednačenje Fluminensea, nije uticalo da se pristup Flamenga promeni u nastavku, te je duel bližio kraju inicijativa Mengaa bila sve intenzivnija. Ipak prektično čitavo poluvreme pred golom rivala nije bilo dovoljno da se branilac titule od krune oprosti makar minimalnom pobedom.

U završnici utakmice napetost između velikih rivala je kulminirala te su zbog koškanja crvene kartone u 90. minutu zaradili Fred i Bruno Enrike.

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – FINALE

Subota

Fluminense - Flamengo 1:1 (1:1) /prvi meč: 2:0/

/Kano 44 - Gabrijel Barbosa 29/


tagovi

BrazilFlamengoFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara