Slavlje navijača Fortaleze (Foto: AFP)
Slavlje navijača Fortaleze (Foto: AFP)

Fortaleza prvi put u finalu Kopa Sudamerikane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 05:06

Igraće za trofej sa boljim iz okršaja između Defense i Hustisije i LDU Kita

Fudbaleri Fortaleze prvi su finalisti Kopa Sudamerikane, pošto su u revanš meču polufinala savladali Korintijans pred svojim navijačima 2:0 i tako sa ukupnih 3:1 obezbedili plasman u samu završnicu drugorangiranog takmičenja Južne Amerike.

Fortaleza je i u prvom susretu na Neo Kimika Areni bila za nijansu bolji rival, ali posle prvih 90 minuta nije bilo pobednika. Zato je kod kuće krenula silovito, dominirala u prvom poluvremenu, a onda početkom drugog stekla dva gola viška, što je bio preveliki zalogaj za Korintijans.

Izabrane vesti

Trikolori su tako prvi put stigli do finala drugog po snazi klupskog takmičenja u Južnoj Americi, a za trofej će se boriti sa Defensom i Hustisijom ili LDU Kitom. Sva je prilika da će se u urugvajskom gradu Maldonadu sastati sa ekvadorskim predstavnikom, koji pred revanš ima tri gola viška (3:0).

Iskusni Kasio je bravurama među stativama čuvao Musketare u igri tokom prvog poluvremena, ali je vrlo brzo poklekao u nastavku. Igrao se 49. minut kada se Jago Pikaču sjajno snašao pred golom gostiju i sa svega nekoliko metara zakucao loptu u mrežu Korintijansa.

Samo šest minuta kasnije, nova erupcija oduševljenja na Kastelau. Bruno Pačeko je centrirao sa levog boka, na pravom mestu našao se Tinga i glavom duplirao prednost Trikolora.

U nastavku su fudbaleri ekipe iz Sao Paula preuzeli inicijativu, ali nisu uspevali da stvore ozbiljnije prilike. Tek u petom minutu nadoknade se Juri Alberto našao u izglednoj poziciji, ali je je njegov pokušaj po sredini iz peterca uspeo da ukroti Žoao Rikardo i veliko slavlje domaćih navijača je moglo da počne.


KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

Fortaleza - Korintijans 2:0 (0:0), prvi meč 1:1

/Jago Pikaču 49, Tinga 55/

23.55: (1,80) Defensa i Hustisija (3,60) LDU Kito (4,60), prvi meč 0:3

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa SudamerikanaFortalezaKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara