Ništa od osvete podmlađenih Delfina: Španija postala streptomicin za Srbiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.20. | 19:06

Furija u Beogradu slavila u okviru četvrtfinala Svetske lige – 13:10

Nema šta, Španci postaju streptomicin za srpske vaterpliste. Leta ove godine porazili su nas u četvrtfinalu Prvenstva Evrope, a sada su nas ostavili bez šansi da se ponovo borimo za trofej Svetske lige. Aktuelni vicešampioni Sveta i Evrope iskoristili su velike kadrovske probleme olimpijakog prvaka, i u Beogradu, na bazenu „Gale Muškatirović“ savladali Srbiju – 13:11 (3:3, 5:1, 2:3, 3:4).

Ko dobro poznaje prilike u evropskom i svetskom vaterpolu sigurno nije iznenađen ishodom četvrtfinalnog duela Svetske Lige. Selektor Delfnina Dejan Savić nije mogao da računa na Prlainovića, Branislava Mitrovića, Savu Ranđelovića i Strahinju Rašoviću. Pravu malu reprezentaciju sveta. Sa druge strane Furija je došla u najjačem sastavu, sa vanserijskim plejmejkerom Peronijem, zatim strašnim golmanom Pinedom i ubitačnim Fernandešom i Munarisom. Kaga god je naš tim imao šansu da stigne rivala, usledile su brze španske reakcije u vidu kontri. Dokaz da su Španci napravili više nego ozbiljnu selekciju, i da žele da budu ono što smo mi godinama bili. Apsolutni vladari svetskog vaterpola.

Izabrane vesti

Našoj podmlađenoj selekciji nemamo šta da zamerimo. Činilo se tokom prve četvrtine da ćemo u Beogradu gledati vrlo izjednačen meč. Razgalio je domaću publiku Miloš Ćuk vodećim golom. Španija je brzo okrenula rezultat, ali je Delfine u životu držao Draško Dogov.

Godinama su se Španci oslanjali na igru spolja. Međutim, sada kao tim deluju mnogo kompaktnije i raznovrsnije. Oba španska centra mučila su našu odbranu, a sve su to koristili Fernandeš i Peroni. Španci su bili baš furiozni u drugoj četvretini. Dobili su ubedljivo taj deo igre i otišli na veliki odmor sa četiri gola viška. Srbija je imala velike probleme u igri. Odlični španski golman „kupio“ je sve naše pokušaje sa distance.

Iako je u bazenu bila podmlađena selekcija Srbije, osta.lo je nešto od šampionskog gena. Probudili su nas u drugom poluvremenu golovi Filipovića i Mitrovića. Stalno smo bili tu blizu, stigli čak i na gol zaostatka... Osećao se u vazduhu miris preokreta posle pogotka Filipovića za 9:10, ali tu smo stali. Nije bilo spasa od Munarisa. Španci su otili na 12:9 i tu je bio kraj.

Munariz je bio trostruki strelac za Španiju, dok su Perone i De Toro postigli po 2 gola. Kod Srbije ubedljivo najefikasniji je bio kapiten Filip Filipović, strelac pet golova. 

Furija će u polufinalu Svetske lige igrati sa boljim uz duela Francuska-Grčka.

(Foto: Starsport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara