Frajburg oprezan pred gostovanje u Bačkoj Topoli: Imaju dva sistema, vodili su u Londonu...

Vreme čitanja: 4min | sre. 25.10.23. | 20:36

„TSC odigrao vraški dobro protiv oba prethodna protivnika“, navodi trener Frajburga.

Sa dosta poštovanja su stigli fudbaleri nemačkog tima na sever Srbije. Iako dolaze iz jedne od najjačih liga u Evropi, ne žele da potcene TSC. Prisutnim novinarima obratio se višegodišnji strateg tima iz Frajburga, Kristian Šlajht, čije reči potvrđuju prikazani stav gostujućeg tima. Brazilci iz Brajsgaua jure nova tri boda na gostovanjima, posle pobede u Pireju protiv Olimpijakosa (2:3). Kod kuće su poraženi od Vest Hema, te bi eventualnom pobedom sebi dali mnogo veće šanse za prolazak dalje. Ipak, ekipa Žarka Lazetića pokazala se kao tvrd orah u dosadašnjem delu takmičenja.

Na pitanje da li je njegova ekipa favorit protiv Topolčana, strateg nemačkog tima odgovara da se nije doticao te teme, ali da je TSC itekako pokazao svoj kvalitet.

Izabrane vesti

„Nismo do tada pričali na tu temu, igramo Ligu Evrope. Svaka utakmica je veliki izazov. Ja mislim da su moji igrači došli u Srbiju nepotcenjujući domaćina. Do 66. minuta su vodili protiv Vest Hema, a protiv Olimpijakosa su nadoknadili dva gola zaostatka. Nemam šta dalje da kažem“, istakao je Kristian Šlajht na konferenciji za medije.

Kako dalje navodi prvi čovek nemačke ekipe, ne zna hoće li biti rotacija u sastavu zbog veoma bitnog duela za vikend protiv Bajera iz Leverkuzena. Sutrašnji meč sa Topolčanima propustiće zbog povreda četvorica fudbalera Frajburga, među kojima je i Kristian Ginter.

„Ja prosto nisam svestan toga da li će biti isti tim kao u nedelju, i hoće li biti ista ekipa koja je vrlo dobro odigrala tu utakmicu prethodnog vikenda. Sada, na žalost, su neki morali da izostanu zbog povreda. Mi se ne bavimo sada Leverkuzenom nego utakmicom koja je pred nama. Ali, nakon ovog meča ako ustanovimo da je neke koštalo mnogo potrošene energije, onda ćemo verovatno promeniti tri ili četiri igrača“, ističe Šlajht.

Iako je nešto ranije Žarko Lazetić izneo da njegova ekipa ne menja pristup bez obzira na formaciju, nemački stručnjak ima drugačije mišljenje, te smatra da TSC koristi dve različite postavke. Meč sa vicešampionom Srbije biće kao bilo koji drugi u prvenstvu Nemačke, navodi Šlajht.

„Mi smo kao predigru uzeli prikaz protivnika u Londonu i protiv Olimpijakosa. Oni su vraški odigrali protiv obe ekipe. Ali smo konstantovali da su potpuno taktički bile dve različite igre protiv Vest Hema i grčkog tima. Očigledno da TSC ima dva različita sistema igre i da mogu da igraju u liniji sa tri ili četiri igrača. Mi smo našu ekipu pripremili kao da je reč o utakmici unutar Bundeslige“, podvukao je Kristian Šlajht.

Od 1995. godine je u klubu prekaljeni nemački trener, prvobitno je vodio mlađe kategorije, da bi preko pozicije pomoćnog trenera stigao do zvanja šefa stručnog štaba 2012. Nedavno je za nemačke medije izjavio da mu ponestaje snage, kako tvrdi pod utiskom tadašnjeg poraza ne i činjenice da je duži niz godina u klubu. Motivacije mu ne nedostaje, ali smatra će teško Frajburg ostvariti prošlogodišnji uspeh kada su završili peti na tabeli Bundeslige.

„Pre svega ne znamo hoćemo li uspeti da se kvalifikujemo za Ligu Evrope kroz prvenstvo. Sem toga, dao sam intervju kada smo izgubili od Štutgarta (1:5) i kada sam bio potpuno bez snage. Moguće je da ne bih trebao da budem toliko emotivan koliko jesam, ulažem svu svoju snagu svaku utakmicu, moguće je da je tada protumačeno da ne mogu više da dam a ustvari sam spreman da se borim za tim koji vodim. Drago mi je da sam došao u Srbiju gde mogu da se borim za što bolji rezultat svog tima“, rekao je Šlajht.

Nekadašnji centralni bek Real Madrida, Filip Linhart, smatra da će se njegova ekipa prilagoditi protivniku i da će u narednom dvomeču sa TSC-om ići na pobedu. Ne misli austrijski štoper da bi trebalo da zapusti nacionalni tim zbog obaveza u Frajburgu, ako sa obe strane dolaze dobri rezultati. Zadovoljan je Linhart pozicijom svog tima kako u domaćem prvenstvu, tako i u Ligi Evrope.

„Smatram da možemo igrati i defanzivno i ofanzivno. Sve će zavisiti od same situacije u kojoj se budemo nalazili. Mi znamo kakvo je stanje na tabeli i koliko bodova imamo i šta još možemo da dosegnemo kroz naredne dve utakmice. Spremni smo da damo sve od sebe i tako dođemo do bodova. Ja sam igrao u ekipi gde smo imali dobre i loše utakmice, što se tiče rezultata. Sem toga ja pokušavam da ostvarim iste rezultate već i u reprezentaciji. Ukoliko poredimo protivnike možemo biti zadovoljni, kako u Bundesligi tako i u Evropi. Imao sam sreće da ostvarujem pobede sa obe ekipe, pa iz tog razloga sam ubeđen da treba da igram za obe ekipe“, naveo je Linhart.


tagovi

Frajburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara