Francuski klubovi zabranili igračima reprezentativne obaveze van Evrope

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.03.21. | 21:36

Članovi Lige 1 tokom marta ne mogu da napuste Stari kontinent

Čelnici klupskog takmičenja u Frncuskoj potvrdili su zabranu igračima koji igraju za timove u dva najviša ranga da tokom marta zbog reprezentativnih obaveza napuštaju Evropu.

Predstavnici klubova na ovaj korak su se odlučili usled pandemije virusa korona, a usvojena zabrana podrazumeva da niko od igrača iz Lige 1, ali ni Lige 2 neće moći da se odazove na pozive selektora ukoliko su reprezentativne obaveze van Starog kontinenta.

Izabrane vesti

"Na inicijativu predsednika Lige 1 i Lige 2, održana je konsultacija sa svim predsednicima klubova u vezi sa igračima koji igraju za reprezentacije van Francuske i koji će verovatno učestvovati u utakmicama van Evrope tokom predstojeće međunarodne pauze. U nedostatku sedmodnevnog izuzeća za strane reprezentativce, a s obzirom na vreme odziva nametnuto međunarodnim propisima, predsednici klubova jednoglasno su odlučili da usvoje ograničenja putovanja u svetu. U tom kontekstu, klubovi stranim igračima pozvanim na mečeve izvan Evrope tokom predstojeće međunarodne pauze u martu neće biti dostupni svojim reprezentacijama", navedeno je u saopštenju.

Zbog činjenice da mnogi savezi i klubovi razmatraju slične sankcije Argentina je već uzela u razmatranje opciju da duel protiv Ekvadora igra samo sa fudbalerima koji igraju u Južnoj Americi, dok je KOMNEBOL objavio da su martovske utakmice u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine odložene.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara