Nejmar i Al Kelaifi (AFP)
Nejmar i Al Kelaifi (AFP)

Francuzi tvrde: Sastali se Al Kelaifi i Boli, tema Nejmarov dolazak u Čelsi!

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.02.23. | 19:31

Glad Čelsijevog gazde ne poznaje granice...

Pomisli ste da je Čelsi u poslednjih pola godine i kusur pomerio sve granice na fudbalskom tržištu? Verovali ste da su apetiti konačno suzbijeni, da je glad za novim pojačanjima utoljena? Ali ona ne poznaje granice. Pariski mediji, konkretno Le Parisien plasirali su informaciju koja u maglu baca i dosadašnje troškove od preko 600.000.000 evra i želju gazde kluba da na leto otkupi Žoaa Feliksa za stotinak miliona evra, a ona glasi - londonski klub želi da dovede Nejmara!

Naime, pomenuti medij tvrdi da se prvi čovek Čelsija Tod Boli tokom dana obreo u Parizu i da se tamo sastao sa predsednikom kluba Pari Sen Žermena Naserom Al-Kelaifijem. Tema je bio upravo Brazilac, odnosno uslovi pod kojima bi na leto mogao da se preseli iz Grada svetlosti na Stanford Bridž.

Izabrane vesti

Malo je klubova koji mogu da priušte Nejmara, lista je još siromašnija kada odbijemo one koji imaju novac, ali ne i ambiciju da ga angažuju. A Čelsi je jedan, vrlo verovatno i jedini koji bi nedisciplinovanog 31-godišnjaka voleo da vidi u svojim redovima.

Pre dva dana ponovo su počele da kolaju priče da će Parižani na leto potražiti novu sredinu svojoj kontraverznoj zvezdi, a ove informacije i te kako idu u prilog tome. Kao i detalj iz Nejmarove prekjučerašnje izjave nakon što je evropska javnost pisala o njegovoj svađi sa Luisom Kamposom i saigračima.

"Osećam se odlično, i mentalno i fizički. Imali smo utakmice u kojima se stvari nisu odvijale kao što smo zamislili i jasno mi je kako to dalje ide. Kritike su legitimne, svako gleda fudbal drugačijim očima i ima svoje mišljenje. Ja to poštujem, kao što se uvek trudim da odigram najbolje što mogu kako bih pomogao klubu. Tako će biti do kraja sezone. Imam ogromno samopouzdanje jer znam koji su moji kvaliteti i gladan sam pobeda", istakao je napadač Svetaca.

Deo gde kaže "Tako će biti do kraja sezone", sugeriše da je njegova budućnost od leta i te kako otvorena bez obzira na ugovor do 2025. godine.

Čelsijev igrački kadar je već krcat ofanzivcima. Samo da Nejmarovoj prirodnoj poziciji tu su već Rahim Sterling i ove zime papreno plaćeni Mihajlo Mudrik (70.000.000 + 30.000.000 evra). Pa je pitanje zašto bi neko plaćao 100.000.000 evra za igrača, samo da bi mu nekoliko meseci kasnije doveo najzvučniju moguću konkurenciju. Doduše, Nejmar može i u reprezentaciji Brazila igra kao desetka, odnosno plejmejker. Šta god da je gazda Čelsija zamislio, naročito ukoliko Čelsi ulovi Nejmara, verovatno se sprema egzodus fudbalera sa Stamford Bridža. U fokusu bi mogla da budu imena poput Kristijana Pulišića, Kaija Haverca, Rahima Sterliga, Mejsona Maunta, Hakima Hiješa koji je u januaru trebalo put Pariza.

Ni sa Nejmarom Čelsi ne bi dobio špica, poziciju koja mu je i posle 17 kupovina u minula dva prelazna roka ostala deficitarna. Na leto stiže i Kristofer Nkunku za novih 60.000.000 evra i to opet nije klasičan napadač. Podsetimo, Nejmar od 3. avgusta 2017. godine drži rekord kao najskuplje plaćeni fudbaler svih vremena. Barsona je na njegovom transferu prihodovala 222.000.000 evra od Pari Sen Žermena, a danas mu tržišna vrednost iznosi 75.000.000.

Ostaje samo da se čovek zapita šta je krajnji cilj Čelsija i dokle više?


tagovi

NejmarČelsiPari Sen ŽermenTod BoliAl KelaifiNaser Al Kelaifi

Obaveštavaj me

PSŽ
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara