Frka u Menšu, Azar ide na tribine?

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.19. | 11:37

Borusija ne može da pronađe izlaz iz krize, ali zato je Diter Heking pronašao žrtvenog jarca...

Prvih dana februara Borusija iz Menhengladbaha šepurila se sa drugog mesta Bundeslige, imala najbolju odbranu, iza sebe čak i Bajern, a ispred samo imenjaka iz Dortmunda. I to na svega sedam koraka. Petoplasiranom Ajntrahtu Žrepci su bežali ogromnih deset bodova, već su naveliko kovani planovi za Ligui šampiona... Danas, dva meseca kasnije, četa Ditera Hekinga u ozbiljnom je "kanalu" i ne vidi izlaz iz njega. Od trijumfa u Gelzenkirhenu 2. februara Menš je slavio samo jednom (u Majncu) i još dva puta remizirao. Sve ostalo su porazi. 

Problemi su kulminirali proteklog vikenda u Dizeldorfu, gde je Borusija u prvih 16 minuta primila tri gola. Jasno, posle takvog starta povratka nije bilo, a žrtveni jarac ispao je najbolji igrač tima - Torgan Azar. Njega je Diter Heking izveo iz igre već u 41. minutu...
"Nerviralo me je to što kad izgubi loptu svaki put stane, ne pokuša da je povrati", objašnjavao je iskusni stručnjak posle utakmice. "Moraću o tome da porazgovaram sa njim".   

Izabrane vesti

Činjenica je da je Torgan Azar bio jedan od nosilaca igre u prvom delu sezone, odnosno da ovog proleća igra daleko ispod svog nivoa. O tome će najbolje brojke - jesenas devet golova i šest asistencija, u 2019. bez pogotka, samo četiri nameštena gola. Nemci pišu da je razlog njegovih loših igara najverovatnije to što previše razmišlja o svojoj budućnosti, to jest o najavljenom transferu u Dortmund, o kom se već duže vreme govorka. Navodno, ta priča je završena i stajaće Milionere 42.000.000 evra.  

Podsetimo, Azar već mesecima odbija da produži ugovor sa Menšom zbog čega klub mora da ga proda ovog leta.
"Torgan ima nesređenu situaciju oko ugovora, ali to ne opravdava njegovu aroganciju", kazao je sportski direktor kluba Maks Eberl. 

Bild tvrdi da bi u nedelju za utakmicu protiv Verdera Belgijanac čak mogao da završi van protokola, na tribinama. 

Foto: Reuters


tagovi

Torgan Azar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara