Frka u Rumuniji: Baptista otišao na odmor usred sezone?!

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.10.18. | 10:45

Nerealne scene u Klužu

"Fizički je testiran i impresionirao je. Žulio Baptista je žarko želeo da se vrati fudbalu i iz određenih razloga izabrao je nas. Ne plaši me to što nije igrao dve godine. Nadam se da će plašiti rivale."

Ovako je krajem avgusta tadašnji predsednik Kluža Juliju Murešan govorio o Baptisti. Nekadašnja velika zvezda svetskog fudbala zašla je u godine (punih 37), a bez kluba je bivši as Sevilje, Reala iz Madrida, Arsenala i Rome bio od kraja novembra 2016. godine, kada je napustio MLS ligaša Orlando. U svakom slučaju, veliko pojačanje za Kluž i ogromna stvar za rumunski fudbal. Bar je tako trebalo da bude. Međutim, sve se izokrenulo za manje od dva meseca. Na devet utakmica otkako je došao u novu sredinu Baptista je upisao samo 44 minuta, na jednom meču se našao na klupi, a na preostalih šest nije ni bio u protokolu. 

Izabrane vesti

U čemu je "kvaka"?

Loši rezultati u Ligi Evrope (ispadanje od Didelanža), kao i posrtanja u prvenstvu (pet pobeda, isto toliko remija i jedan poraz) naveo je vlasnika kluba Nelucua Vargu da presavije tabak. Otišla je kompletna uprava - Murešan digao sidro posle 18 godina - a Varga je već u potrazi za novim predsednikom i ostalim funkcenerima. Pedalu bi trebalo da dobije i trener Toni Konseisao, koji broji poslednje dane u klubu. A Baptista? Povukao se u "ilegalu", trenutno odmara u Španiji i čeka rasplet situacije... Brazilac bi u narednim danima trebalo da razgovara sa Vargom o svom ugovoru. Jer, Baptista ima najveći ugovor u Ligi 1 (50.000 evra), što je logično i očekivano za igrača sa takvom biografijom. 

Kluž ima mnogo nerešenih rezultata, ali uprkos tome za vodećim FCSB zaostaje svega bod. Poslednjih sezona na međusobnim okršajima Kluža i KSMS Jašija (danas se susreću u 12. kolu) obično dolazi UG2-3, te je i sada to dobar izbor. Naravno, uz keca koji je, ipak, najrealniji. Oprez svakako nije na odmet...

A sada malo i o ostalim mečevima predstojeće runde...

Iza Astre su dva poraza, ali su joj protivnici bili daleko kvalitetniji nego što je Hermanštat (Vitorul i Kluž). Domaćin je u minulih šest kola osvojio samo jedan bod, pa bi sve osim dvojke bilo iznenađenje. Probajte i puno golova. Samo je Medijaš trenutno u boljoj formi od Vitorula, ali i gosti mogu da budu zadovoljni partijama koje pružaju. U prošlom prvenstvu svako od njih dobio je po meč na svom terenu, a i sada je kec najrealniji, kombinujte ga sa 2-3. Lider FCSB žestoko je kiksirao u prethodnom kolu pošto je na svom terenu izgubio od Konkordije. Univerzitatea ume da bude izuzetno neugodna, naročito u Krajovi, ali sa rivalom iz prestonice jednostavno ne može. Dvojka je najrealnija opcija. 

RUMUNIJA 1 - 12. KOLO: 

Petak

17.00: (2,65) Voluntari  (3,05)  Konkordija (2,85) 
20.00:  (1,35) Kluž  (4,60)  KSMS Jaši (10,50) 

Subota

15.00:  (2,95) Hermanštat  (3,00)  Astra (2,60) 
20.00:  (1,85) Vitorul  (3,40)  Sepsi (4,60) 

Nedelja

17.00:  (2,30) Medijaš  (3,10)  Botošani (3,35) 
20.00:  (3,05) Univerzitatea Krajova  (3,25)  FCSB (2,40) 

Ponedeljak

20.00:  (1,65) Dinamo  (3,70)  Kalaraši (5,70) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara