Lautaro Martinez i Markus Tiram (Reuters)
Lautaro Martinez i Markus Tiram (Reuters)

Frustracije od početka do kraja: Inter probio Murinjov autobus!

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.10.23. | 19:57

Portugalac vodio meč iz novinarske lože, Lukakua dočekalo 30.000 pištaljki

Slavili su Interovi navijači pre 13 godina Žozea Murinja kada je “parkirao autobus” moćnoj Barsi Pepa Gvardiole i izbacio je u polufinalu Lige šampiona.

Večeras su oni morali da prolaze kroz frustracije Murinjove dekadencije i da grickaju nokte gledajući kako se njegova Roma grčevito brani i odoleva na Meaci. Malo je nedostajalo da Murinjov autobus i večeras izdrži sve atake i da totalna defanziva donese rezultat, ali fudbalsku pravdu je u 81. minutu zadovoljio Markus Tiram i doneo Nerazurima minimalnu pobedu (1:0) kojom su ostali na čelu tabele.

Izabrane vesti

Interovi navijači su frustracije pokazivali i pre meča ali su verovali da će one nestati kako meč počne. Pripremili su vatren doček bivšem miljeniku Romeluu Lukakuu koji ih je letos izdao po drugi put i zauvek su ga precrtali nakon što su mu prvi put oprostili. Preko 40.000 pištaljki je podeljeno na tribinama Meace i zaglušujući orkestar zvižduka je dočekao Belgijanca na zagrevanju. On se samo smejao i nije delovao kao da ga to dotiče...

Zbog pravila, pištaljke su utihnule kada je meč počeo ali su ih zamenili sve jači i jači zvižduci kompletnom timu gostiju koji je ispratio naredbe učitelja iz novinarske lože i "parkirao autobus". Zbog crvenog kartona u prošlom kolu, Murinjo je bio suspendovan i meč je pratio iz novinarske lože. Ali plan o totalnoj defanzivi je funkcionisao...

Ređali su se šutevi i šanse domaćih fudbalera, frustracije navijača su rasle. Porsto je neverovatno šta su sve danas promašili Nerazuri. Malo je falilo da ih stigne ona kletva o promašenim šansama i kazni...

Čalhanoglu je posle samo pet minuta u svom stilu ispalio projektil sa distance i uzdrmao prečku. Potom je Rui Patrisio nogom odbranio šansu Tiramu. Inter je pleo mrežu ali Romine linije su delovalo kao blindirane do kraja poluvremena. Imao je Inter loptu u posedu 65 odsto vremena, pokušavao da nađe rupu u strogoj defanzivi gostiju i nije uspeo. Roma je poluvreme završila bez šuta. Ne u okvir gola, već uopšte bez šuta! Van okvira, blokiranog, bilo kakvog... Romelu Lukaku se bavio izbijanjem lopti iz svog šesnaesterca umesto napadanjem protivničkog.

Inzagi je na poluvremeno samo zamenio požutelog Pavara i uveo Darmijana, a i drugi deo igre je počeo strašnim šutem Čalhanoglua koji je Tiram skrenuo preko gola. Tek u 66. minutu utakmice, Roma je imala prvu šansu. Ali kakvu! Pala je koncentracija domaćima, a lopta iz auta je došla na glavu Kristantea čiji šut je Zomer fantastičnom reakcijom izvadio ispod prečke.

Usledio je strašan pritisak Intera, pretili su Čalhanoglu, Lautaro, Dimarko... A pogodio je Markus Tiram u 81. minutu! Posle ko zna kojeg prodora i centrašuta Dimarka, francuski napadač je ovoga puta pobegao uspavanom Ljorenteu i sa peterca napokon pogodio mrežu Vučice.

Probao je Murinjo tek tada sa izmenama i uvođenjem napadača Belotija i Azmuna ali je bilo kasno. Štaviše, Inter je bio bliži drugom golu kada je rezervista Karlos Augusto pogodio prečku.

Nerazuri ostaju na prvom mestu i sada je pritisak na gradskom rivalu Milanu koji gostuje u Napulju.

SERIJA 1 – 10. KOLO

Petak

Đenova - Salernitana 1:0 (1:0)

/Gudmundson 35/

Subota

Sasuolo - Bolonja 1:1 (1:1)

/Boloka 44 - Zirkze 3/

Leče - Torino 0:1 (0:1)

/Bonđorno 41/

Juventus - Verona 1:0 (0:0)

/Kambijaso 90+7/

Nedelja

Kaljari - Frozinone 4:3 (0:2)

/Oristanio 72, Makumbu 76, Pavoleti 90+4, 90+6 - Sule 23, 37, Brešijanini 49/

Monca - Udineze 1:1 (1:0)

/Kolpani 27 - Luča 67/

Inter - Roma 1:0 (0:0)

/Tiram 81/

20.45: (2,25) Napoli (3,50) Milan (3,40)

Ponedeljak

18.30: (4,90) Empoli (3,60) Atalanta (1,75)

20.45: (2,35) Lacio (3,45) Fjorentina (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Žoze MurinjoMarkus TiramRomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara