Srđan Jovanović (©MN Press)
Srđan Jovanović (©MN Press)

FSS otkrio koja četiri arbitra neće suditi 172. večiti derbi

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 16:15

Srđan Jovanović predstojećeg vikenda u Kruševcu, Milan Mitić na Krovu, a Minaković i Trifković u VAR sobama

Neizvesnost oko toga ko će suditi duel Crvene zvezde i Partizana u subotu na stadionu Rajko Mitić (17 časova) i dalje traje, ali jedno je od danas poznato - sa pištaljkom na centru definitivno nećemo gledati najboljeg srpskog arbitra Srđana Jovanovića.

Čest učesnik međunarodnih utakmica delegiran je da vodi duel Napretka i TSC-a, koji se igra u četvrtak u Kruševcu.

Izabrane vesti

Poznato je i da u konkurenciji za 172. večiti derbi nije Milan Mitić, koji je vodio 168. prvenstveni okršaj najvećih srpskih klubova. Ovaj put će deliti pravdu u okršaju IMT-a i Javora, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije. Glavni u VAR sobi na tom meču biće Nenad Minaković, koji je sudio jesenji večiti derbi na stadionu Partizana.

I njegov prethodnik u duelima Crvene zvezde i Partizana, Dejan Trifković, glavni arbitar u 170. večitom derbiju, angažovan je kao glavnokomandujući u VAR sobi, ali za meč u Kruševcu.

Zanimljivo je da se Srđan Jovanović, koji je dosad sudio tri prvenstvena i jedan derbi u Kupu Srbije, tokom dana pojavio u hrvatskim medijima kao opcija za jednog od stranaca koji bi mogli do kraja sezone da sude najvažnije mečeve u šampionskoj trci tamošnjeg prvenstva.

Podsetimo, pre nekoliko dana saopštenjem se oglasila Crvena zvezda koja je nezadovoljna arbitražom Srđana Jovanovića tražila da on bude u potpunosti isključen iz srpskog fudbala. Svakako, reč je o trenutno najboljem srpskom arbitru koji je ove sezone na međunarodnoj sceni, između ostalog, vodio dve utakmice Lige šampiona (Union Berlin - Braga i PSV Ajndhoven - Borusija Dortmund) i jednu u Ligi Evrope (Betis - Rendžers).

Što se tiče subotnjeg okršaja na stadionu Rajko Mitić objavljeno je da će ulogu delegata imati bivši sudija Vlado Glođović, koji je svojevremeno vodio jubilarni 150. večiti derbi.



tagovi

FK Crvena zvezdaFK Partizan172. večiti derbiSrđan JovanovićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara