Bačka Topola već ima hibridnu podlogu (©Starsport)
Bačka Topola već ima hibridnu podlogu (©Starsport)

FSS u Nionu, hibridni tereni i za Partizan, Spartak, Radnički, Napredak, Vojvodinu...

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.05.23. | 13:21

Pripremanje za evropske izazove

Najčešća kritika domaćem fudbalu, ako pitate struku – užasni tereni po kojima ne može da se igra fudbal. Boljka koja se više puta zalečivala, svaki put neuspešno, sada će biti tretirana hibridnim terenima koje će FSS postavljati širom Srbije u saradnji sa Uefom.

Prvi teren dobiće Crvena zvezda i ta investicija će prema rečima potpredsednika FSS Branislava Nedimovića koštati više od 500.000 evra.

Izabrane vesti

Ali neće biti jedina. Sve skupa sređeno će biti oko 15 terena.

Reč je o velikoj investiciji i biće novca da se mnogo toga uradi. Prioritet je ’Marakana’ zbog Lige šampiona, a nakon nje bi trebalo da se rade tereni Spartaka iz Subotice, Radničkog iz Niša, Napretka iz Kruševca i novosadske Vojvodine. TSC već ima takav teren, pa će dobiti podlogu za još jedan teren u akademiji. U planu je i menjanje terena na Partizanovom stadionu. Dobiće i Čukarički nakon rekonstrukcije stadiona“, rekao je Nedimović za Informer.

Teren sa hibridnom podlogom trenutno od superligaša ima samo TSC Arena, kao i novoizgrađeni stadionu u Loznici, Leskovcu i Zaječaru, s tim da trava tamo tek treba da se primi.

O detaljima ovih ulaganja prvi čovek FSS Dragan Džajić i generalni sekretar Jovan Šurbatović sutra će u Nionu razgovarati sa predsednikom Uefe Aleksanderom Čeferinom.



tagovi

Branislav NedimovićFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara