FSS zaseda u utorak: Pomera se start Superlige, Novi Pazar pred promocijom

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.20. | 10:46

Na meniju i odluka u povećanju broja stranaca

Čeka se utorak, kao jedan od najbitnijih dana u srpskom fudbalu u 2020. godini. Tačno u podne počeće skupština Fudbalskog saveza Srbije na kojoj će se, pored uobičajenih tačaka, izveštaja o poslovanju, radu itd. doneti i odluke vezane za Superligu.

Sve ono što je do sada poluglasno najavljivano, sutra bi trebalo da dobije zvaničnu formu. Da se potvrde imena novih članova Superlige, potom i Prve lige Srbije, da se odrede termini početka takmičenja...

Izabrane vesti

Elitna divizija srpskog fudbala od naredne sezone brojiće 20 klubova učesnika, promociju su na terenu obezbedili Zlatibor, Bačka i Metalac, a gotovo je sigurno da će „putem tendera“ mesto dobiti i Novi Pazar, koji će uskočiti umesto Grafičara, koji se odrekao prelaska u viši rang.

Pominjalo se da bi nova sezona Superlige mogla da startuje oko 27. jula, ali po novim informacijama početak će biti malo pomeren, pa se kao datum za premijeru sada uzima 1. avgust.

Na meniju delegatima Fudbalskog saveza biće i sastav Prve lige Srbije, koja će naredne sezone imati 18 klubova, a čak sedam će biti novajlije. Ipak, odluka Sinđelića od pre nekoliko dana da istupi iz takmičenja malo je zatekla vodeće ljude srpskog fudbala, pa je moguće da u utorak to jedno mesto neće biti popunjeno, nego će tek da bude raspisan konkurs za zainteresovane klubove.

Još jedna bitna tačka koja pogotovo interesuje vodeće srpske klubove, trebalo bi sutra da bude na dnevnom redu: povećanje broja stranaca. Do sada je limit bio na četvorici fudbalera iz inostranstva, a poslednji zahtev koji je stigao na adresu FSS je da se ta granica pomeri na šestoricu legionara.

Očekuje se da taj predlog bude usvojen, pa će tako timovi od avgusta imati dosta drugačiji izgled nego do sada: pored opcije da šestorica igrača budu u timu, obaveza je da budu i dvojica igrača do 21. godine i da igraju makar poluvreme, uz još dvojicu U21 igrača među rezervama.

Superliga, dakle, od leta u potpuno drugačijem ruhu...


tagovi

fssZajednica Super ligeSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara