FSS zvanično pomerio početak Mozzart Bet Superlige i uveo novu funkciju

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.06.23. | 16:22

Miroslav Tanjga prvi direktor Sportskog sektora Fudbalskog saveza Srbije

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao Dragan Džajić, a kao najvažnija usvojena odluka izdvaja se pomeranje starta Mozzart Bet Superlige za osam dana. Umesto 21. jula, elitno domaće prvenstvo počeće 29. jula 2023.

Razlog pomeranja nije zvanično naveden, ali je jasno da je zbog komplikovane situacije oko statusa Kolubare, nakon što su se Lazarevčani žalili Sudu za sportsku arbitražu na oduzimanje bodova u finišu prošle sezone, koje im je donelo ispadanje iz takmičenja. Sud u Lozani je procenio da je FSS brzao u donošenju odluke, te je kaznu u vidu oduzimanja devet bodova Kolubari privremeno stavio van snage.

Izabrane vesti

Novost je i da će nekadašnji fudbaler Vojvodine i Crvene zvezde, potom Fenerbahčea, Herte i Majnca, Miroslav Tanjga, ubuduće obavljati funkciju direktora Sportskog sektora FSS, koja dosad nije postojala. Barem ne pod tim imenom. Takođe je Bogdan Đurđević imenovan za oficira za integritet.

Doneta je i odluka o produžetku ugovora sa direktorom mlađih selekcija Nikolom Lazetićem i selektorima Radovanom Krivokapićem (U19), Aleksandrom Lukovićem (U18) i Jovanom Damjanovićem (U17).

Usvojene su liste sa imenima članova nezavisnih tela Fudbalskog saveza Srbije koja će ići na usvajanje članovima Skupštine FSS. Radi se o članovima Nadzornog odbora, Odbora za sprovođenje izbora, Disciplinske i etičke komisije, Disciplinskom inspektoru, Komisije za žalbe, Komisije za licenciranje klubova (prvostepeni organ) i Komisije za žalbe (drugostepeni organ).


tagovi

Mozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara