(© MN Press)
(© MN Press)

Fudbal podvučen žutim markerom: Kristijan Belić najnedisciplinovaniji Partizanov igrač otkako postoji Superliga

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.05.23. | 16:51

Vezista crno-belih opet mora da pauzira

Ni crna, ni bela, kao na dresu, ni sivkasta poput neba iznad Humske. Premijerna sezona Kristijana Belića u Partizanu poduvučena je žutom bojom. Bilo je utakmica kad se uvukao pod kožu navijača, poteza kojima je stekao poverenje struke, učinka kojim je nagovestio šta može, međutim, novajlija iz Čukaričkog rizikuje da sve dobro što je uradio baci pod noge – kartonima.

Opet ga je dobio, na susretu protiv Novog Pazara, zbog starta na centru igrališta, bez preke potrebe, što ga lišava konkurencije za okršaj petog kola plej-ofa Mozzart Bet Superlige sa kragujevačkim Radničkim. Kakav je to problem Igoru Duljaju postaje jasno na osnovu podatka da je u pitanju prvi bonus u ekipe i da svaki njegov izostanak remeti planove trenera. A bivši član Vest Hema i Olimpijakosa je (pre)često mimo protokola, svojom krivicom.

Izabrane vesti

Pred kraj takmičarskog ciklusa, računajući sve frontove, Belić je dobio čak 16 žutih kartona na 31 utakmici! Taj poražavajući podatak dobija na značaju kad se smesti u kontekst da je kapiten ekipe Slobodan Urošević odigrao 13 mečeva više, ali i zaradio tri opomene manje. Što dalje znači da mu godine prisustva u ovdašnjem fudbalu i navike omogućavaju da se iskontroliše, za razliku od 22-godišnjeg veziste koji svako malo prekorači dozvoljenu granicu.

Belić je deset žutih kartona dobio u prvenstvu, jedan u Kupu Srbije, pet u Evorpi, a pride je isključen u Češkoj, na premijeri grupne faze Lige konferencije zbog direktnog crvenog kartona. Takođe na sredini terena...

Broj Belićevih žutih kartona (16) znači da je od 46 utakmica koliko je mogao da odigra za crno-bele (stigao posle prvog kola) korišćen „samo“ 31 put. Ako se zna da sankcije slede posle četvrtog, osmog, desetog i 12. karotna postaje jasno kakvu je „uslugu“ sebi i timu napravio. Niti je mogao da uhvati ritam, niti da bude konstantan kad ga već treneri toliko hvale, pa da na delu pokaže zbog čega je doveden.

Ovako, prva sezona na Topčiderskom brdu pamtiće se i po podatku da je Kristijan Belić najnedisciplinovaniji fudbaler crno-belih od postanaka Superlige, odnosno razdruživanja sa Crnom Gorom. Ako se kao graničnik uzme sezona 2006/07, premijerna u kojoj se fudbal igrao samo unutar Srbije, od Belića nema ratobornijeg u Humskoj. Samo donekle, opravdanje može da mu bude u poziciji, arhiva otkriva da su mahom zadnji vezni, koji se „troše“ u dva pravca, akumulirali najveći broj kartona po sezoni (računajući sva takmičenja), tako da nije slučano što Belić prati trend Radosava Petrovića, Branka Ilića (korišćenog i kao štopera), Darka Brašanca, Evertona Luiza i Saše Zdjelara. Opet, ako se zna da je pre sadašnjeg prvotimca najviše kartona dobio Brazilac Everton (13), a da ova sezona još traje onda bi neko u Humskoj trebalo da skrene pažnju momku koji je prošle godine debitovao i za mladu reprezentaciju. Ovako se stiče utisak da je prethodni trener Gordan Petrić čak i opravdavao Belićevo ponašanje, a dovoljno je podsetiti se da sadašnji Igor Duljaj, tokom igračkih dana, nije bio ni izbliza agresivan kao njegov pulen.

BROJ ŽUTIH KARTONA IGRAČA PARTIZANA OD POSTANKA SUPERLIGE

2022/23 Kristijan Belić 16

2021/22 Slobodan Urošević 11

2020/21 Igor Vujačić osam

2019/20 Saša Zdjelar devet

2018/19 Saša Zdjeler devet

2017/18 Everton Luiz 11

2016/17 Everton Luiz 13

2015/16 Darko Brašaanc deset

2014/15 Branko Ilić 11

2013/14 Vladimir Volkov deset

2012/13 Aleksandar Mitrović osam

2011/12 Mohamed Kamara sedam

2010/11 Saša Ilić sedam

2009/10 Radosav Petrović 11

2008/09 Almami Moreira devet

2007/08 Nemanja Rnić osam

2006/07 Nemanja Rnić deset


tagovi

Kristijan BelićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara