Karvaljo (© Reuters)
Karvaljo (© Reuters)

Fudbaler Liverpula SMS porukom odbio da igra za reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.11.22. | 11:34

Hoće opet da promeni fudbalsko državljanstvo

Talentovan jeste, ali patriota baš i nije. Ako je verovati Fudbaskom savezu Portugala, nije baš ni da Fabija Karvalja odlikuju bogzna kakvi maniri.

Fudbaler Liverpula odbio je da igra za mladu reprezentaciju Portugala, iako se našao na spisku selektora Ruja Žorža za prijateljske utakmice sa Češkom i Japanom. I to – SMS porukom. Štaviše, Karvaljo je na taj način informisao čelnike FS Portugala da ne namerava da igra za tu državu nikad više. Posle samo četiri meča za mladu selekciju za koju je debitovao u martu i dosad na četiri utakmice dao dva i namestio dva gola.

Izabrane vesti

Da li zbog toga što smatra da je prevazišao pomenutu selekciju, a nema ga u A timu, da li zbog procene da neće moći uskoro da zaigra za ekipu Fernanda Santoša, tek Karvaljo više neće biti u opremi Portugala.

Time je otvoren put da se vrati u dres Engleske. Razlog je taj što je od 2015. stanovnik VeIike Britanije, do pre nekoliko meseci igrao za Fulam, potom prešao u Liverpul, a Englezi su talenat primetili i promovisali ga u reprezentativca mlađih kategorija (do 16, 17 i 18 godina). Sad kad ga Santoš nije poveo u Katar, a bio je na širem spisku od 55 imena, a očigledno smatra da mu je ispod časti da igra za mladu selekciju, Fabio Karvaljo će imati šansu da još jednom promeni fudbalsko državljanstvo i stavi se na raspolaganje Geretu Sautgejtu. Ako ga selektor bude želeo...


tagovi

Fabio Karvaljomlada reprezentacija Portugalareprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara