Ševa i Ernani (© Reuters)
Ševa i Ernani (© Reuters)

Fudbaler top – trener flop

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 13:26

Andrej Ševčenko dobio otkaz u Đenovi posle samo 11 utkamica

U ulozi selektora odličan – kao trener nedokazan. Samo dva meseca i osam dana potrajao je prvi klupski angažman Andreja Ševčenka. Đenova je u subotu, malo iza podneva, objavila da sa legendarnim Ukrajincem prekida saradnju i u potrazi je za novim šefom stručnog štaba.

Na ovaj potez klub sa Marasija odlučio se posle samo jedne pobede u 11 zvaničnih utakmica. Mininalne, nad Salernitanom, u drugoj rundi Kupa Italije. Sve pre i posle toga bilo je razočaravajuće, a kap koja je prelila čašu nezadovoljstva predstavljala je eliminacija iz tog takmičenja u osmini finala, od Ševinog „rođenog“ Milana. Doduše, posle produžetaka, u četvrtak veče (1:3).

Izabrane vesti

U prvenstvu blagi užas. Devet utakmica i samo tri boda. Nijedna pobeda, već su poeni skupljeni remijima dsa Udinezeom, Atalantom i Sasuolom. Posledica je pad na pretposlednje mesto na tabeli Serije A, samo bod iznad fenjeraša Salernitane. I razlaz sa trenerom koji je, kako bi to Englezi rekli, „flop“. Promašaj.

Dok je vodio Ukrajinu imao je uspeha, jer se sa njom direktno plasirao na Prvenstvo Evrope i negovao ofanzivan fudbal. Ispostavilo se da rad u selekciji i klubu nema baš dodirnih tačaka, pa je Ševa naslavno završio prvi posao u ulozi glavnokomandujućeg neke ekipe.

Kakav je bio igrač? Vrhunski. Najbolji na svetu 2004. Za Dinamo iz Kijeva 94 gola, za Milan 175.

Privremeno rešenje na klupi Đenove biće Abdulaj Konko, dosadašnj strateg kadetske selekcije. Klupske strukture traže „ime“, a među kandidatima se visoko kotira Bruno Labadija.


tagovi

Andrej ŠevčenkoŠevčenkoĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara