Ivan Jurić, Mauricio Sari i Masimilijano Alegri (©Reuters)
Ivan Jurić, Mauricio Sari i Masimilijano Alegri (©Reuters)

Serija A gubi takmičarski smisao: Tri utakmice, a 44 odsutna fudbalera!

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.01.22. | 13:23

Program 22. kola italijanskog šampionata otvara duel oslabljenih timova Sampdorije i Torina (subota, 15.00)

Novo kolo Serije A, 22. po redu, počinje ove subote. Sa njim nam dolazi i novi dobar povod da pokrenemo temu – zašto se fudbalski šampionat Italije uopšte igra?! Ne postoji nijedan klub kojeg trenutna epidemiološka situacija, kao i činjenica da je u toku Kup afričkih nacija, nisu pogodili, a kada se tome pridoda zgusnut raspored koji je uticao na povećanje broja povreda, gubi se sav takmičarski smisao. Ispada da bodove više ne osvajaju timovi koji su najkvalitetniji, nego oni koji imaju “najdužu klupu”.

Jer, kako drugačije tumačiti podatak da je za tri utakmice subotnjeg programa sigurno da neće nastupiti 44 fudbalera?!

Izabrane vesti

Program otvara okršaj Sampdorije i Torina od 15 časova, a Đenovljanima nedostaje sedam prvotimaca. Čabot i Omar Koli su na šampionatu u Kamerunu, dok Emil Audero, Mikel Damsgard, Mohamed Ihataren, Valerio Vere i Maja Jošida iz različitih zdravstvenih razloga nisu na spisku igrača koji su prijavljeni za utakmicu sa Torinom.

Domaćina barem hrabri to što su se Bartoš Berešinski i Antonio Kadreva vratili u protokol i konkurisaće za startnu postavu. Potrebni su, ako Sampdorija želi da prekine niz od četiri meča bez pobede.

15.00: (3,40) Sampdorija (3,35) Torino (2,30)

S druge strane, Torino je takođe u lošoj seriji utakmica, ako gledamo samo mečeve koje je odigrao u gostima. Bikovi su poslednju pobedu na strani ostvarili još sredinom septembra, u četvrtom kolu, kada su savladali Sasuolo sa 1:0 pogotkom Marka Pjace u 83. minutu.

Od tada su, računajući i Kup Italije, doživeli šest poraza, uz dva remija. Jedan od tih neuspeha bio je baš protiv Sampdorije u Kupu, 16. decembra. Tada su Đenovljani slavili sa 2:1, a zanimljivo da je to bila jedina utakmica Torina u gostima na kojoj su oni primili dva gola. Najčešći rezultat, čak pet puta u pomenutom periodu, bio je 1:0 za domaćina.

Za trenera Bikova Ivana Jurića problem je odsustvo petorice fudbalera. U Đenovi nema Aine, Ansaldija, Baselija, i što je najgore po Torino, Simonea Edere i Andree Belotija. Njihovo odsustvo naravno nije novost, dugo su već povređeni, ali to ne umanjuje hendikep za gostujući tim.

18.00: (9,00) Salernitana (4,90) Lacio (1,40)

Salernitana, koja od 18 časova dočekuje Lacio, nalazi se u još težoj situaciji od Sampdorije i Torina. Njoj će nedostajati danas čak desetorica prvotimaca.

Na spisku su, iz sva tri moguća razloga (bolovanje, suspenzija ili igranje za reprezentaciju), Đember, Riberi, Bogdan, Strandberg, Jarošinski, Mamadu Kulibali, Simi, Galjolo, Kapeci i Lasana Kulubali.

--------------------------------

Sve utakmice šampionata Italije možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Lacio, koji je svakako favorit danas, ima znatno povoljniju situaciju. Na poslednjem treningu pred meč Mauricio Sari nije imao samo Stefana Radua, Tomu Bašića i Andrea Andersona, uz od ranije povređenog Frančeska Ačerbija. Biće zbog toga iskusni stručnjak prinuđen da malo kombinuje sa sastavom, vrlo verovatno da povuče Hisaja u poslednju liniju, da čini štoperski tandem zajedno sa Luizom Felipeom.

Ipak, Lacio je kompletan u ofanzivi, a još važnije, naš Sergej Milinković Savić je u dobroj formi. Na poslednja tri meča je učestvovao direktno u četiri pogotka, dva je dao, a za još dva asistirao. Sada je na zbirnom učinku od sedam postignutih i osam nameštenih golova u Seriji A ove sezone.

To što je Salernitana trijumfom nad Veronom (2:1) u prošlom kolu prekinula niz od devet mečeva sa samo jednim osvojenim poenom ne bi trebalo da zaplaši Rimljane. Lacio je u prvoj polusezoni, sredinom novembra, lako slavio sa 3:0, a slično se očekuje i danas.

20.45: (1,45) Juventus (4,50) Udineze (8,50)

Za kraj programa ove subote, od 20.45 časova sastaće se Juventus i Udineze. Duel dva crno-bela tima propustiće veliki broj igrača, čak 18 njih. Međutim, ne znaju se sva imena, zato što klub iz Udina nije želeo da otkrije ko je sve bio pozitivan na virus korona na poslednjem testiranju.

Poznato je u ovom momentu samo to da je još devet igrača zaraženo i da su oni automatski ispali iz konkurencije, a na spisku odsutnih su od ranije bili još i Roberto Pereira, Jens Striger Larsen, Antonio Santuro, Lazar Samardžić i Nahuel Molina. S obzirom na to da se ne zna kojih devet igrača se još zarazilo, italijanski mediji nisu mogli da preciziraju ni to u kakvom sastavu će izaći gosti.

Zato, u slučaju Juventusa nema toliko nepoznanica. Leonardo Bonuči, Federiko Kijeza, Aron Ramzi i Danilo su jedini otpali sa spiska, tako da Masimilijano Alegri može da računa na vrlo pristojan sastav. Dileme su samo da li će se u startnoj postavi naći Rodrigo Bentakur isped Adrijena Rabioa i da li će Dejan Kuluševski da dobije prednost u odnosu na Federika Bernardeskija.

Svakako, Alegri raspolaže sa kvalitetnim materijalom i s punim pravom se očekuje da se osveti za avgustovskih 2:2 u Udinama.

-----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

SERIJA A – 22. KOLO

Subota

15.00: (3,40) Sampdorija (3,35) Torino (2,30)

18.00: (9,00) Salernitana (4,90) Lacio (1,40)

20.45: (1,45) Juventus (4,50) Udineze (8,50)

Nedelja

12.30: (2,30) Sasuolo (3,50) Verona (3,25)

15.00: (2,85) Venecija (3,40) Empoli (2,60)

18.00: (1,42) Roma (4,80) Kaljari (8,50)

20.45: (3,15) Atalanta (3,50) Inter (2,35)

Ponedeljak

18.30: (1,35) Milan (5,50) Specija (9,50)

18.30: (3,80) Bolonja (3,50) Napoli (2,10)

20.45: (1,48) Fjorentina (4,40) Đenova (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ASalernitanaLacioSampdorijaTorinoJuventusUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara