Džon Kenedi na meču sa Paragvajem (©AFP)
Džon Kenedi na meču sa Paragvajem (©AFP)

Fudbaleri Brazila posle 20 godina bez plasmana na Olimpijske igre?

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 15:45

Ako osvajači poslednja dva zlata ne savladaju noćas Venecuelu (četvrtak, 23.55) minimalna je šansa da ih gledamo u Parizu

Fudbalska reprezentacija Brazila je jedna od najuspešnijih selekcija na Olimpijskim igrama, na poslednja dva turnira su osvojili zlato i imaju ukupno sedam medalja. Međutim, ukoliko u noći između četvrtka i petka (23.55) ne savladaju Venecuelu, biće minimalna šansa da brane trofej u Parizu.

Posle 1. kola finalne faze južnoameričkih kvalifikacija za Olimpijske igre Brazilci su se našli u izuzetno teškom položaju, pošto su izgubili od Paragvaja sa 1:0. Samo im pobede u preostala dva meča turnira garantuju vizu za Francusku, pošto će samo dve od preostale četiri selekcije da se plasiraju tamo.

Izabrane vesti

Prosto neverovatno zvuči, ali lako bi moglo da se desi da budući fudbaler Real Madrida Enrik, te Džon Kenedi, Marlon Gomeš, Artur, Gabrijel i drugovi propuste Igre. Noćas im je giljotina nad vratom, a dočekuje ih domaćin turnira Venecuela i pune tribine protivničkih navijača.

Ako Brazil izgubi, a Argentina i Paragvaj pre toga (21.00 časova) ne odigraju nerešeno, selekcija sa najviše medalja na Olimpijskim igrama će ponoviti neuspeh iz 2004. godine, kada nije igrala u Sidneju. S druge strane, čak i da izabranici Ramona Menezesa savladaju noćas Venecuelu, opet će morati da strepe do poslednjeg kola, pošto bi ih poraz od Argentine opet ostavio bez plasmana. Teška, teška situacija..


23.55: (4,50) Venecuela (3,45) Brazil (1,75)


Dodatno ju je zamrsila Venecuela, koja je golom iz penala u 100. minutu otkinula Argentincima bod (2:2). U tom susretu domaćin je vodio sa 1:0, Argentinci su preokrenuli, ali na kraju sa igračem manje nisu uspeli da sačuvaju prednost.

Venecuela je na ovom turniru već savladala Brazil, u prvoj fazi. Bilo je 3:1 za domaćina, samo što je Brazilcima taj susret apsolutno nevažan. Već su obezbedili prvo mesto u grupi pobedama nad Kolumbijom, Bolivijom i Ekvadorom, dok je Venecuelu trijumf lansirao na drugo mesto.

Plasman na Igre su osim domaćina Francuske, obezbedili Španija, Izrael, Ukrajina, na osnovu učinka na Evropskom prvenstvu za mlade, te Sjedinjene Američke Države, Dominikanska Republika, Maroko, Egipat, Mali i Novi Zeland. Azija će dati još tri predstavnika na osnovu učinka na Azijskom kupu za mlade, dok će poslednje mesto dobiti tim iz interkontinentalnog baraža između Azije i Afrike.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE (JUŽNA AMERIKA) – 2. KOLO

Četvrtak

21.00: (1,63) Argentina (3,60) Paragvaj (5,30)

23.55: (4,50) Venecuela (3,45) Brazil (1,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija Venecuelefudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija Argentinereprezentacija Paragvaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara