Đenaro Gatuzo (©Reuters)
Đenaro Gatuzo (©Reuters)

Fudbalski Đanmarko Poceko: Gatuzo dobio otkaz

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.02.24. | 12:47

Marselj i zvanično potvrdio da menja šefa stručnog štaba

Ko je više kriv? Teško je sada i reći, jer niti je Đenaro Gatuzo trener kome bismo poverili zadatak spasavanja velikog kluba, niti je Olimpik Marselj sredina u kome se posluje sa zdravorazumskom logikom. I mada su se navijači nadali da će minus i minus da daju plus, to jednostavno nije moglo da se desio i Gatuzo je posle pet meseci dobio otkaz na Velodromu.

Da li ga je i zaslužio? Može o tome da se polemiše. Ostvario je devet pobeda, upisao osam remija, doživeo sedam poraza, trenutno je deveti na tabeli Lige 1, ispao je iz Kupa… I upao u crnu seriju. Baš crnu.

Izabrane vesti

Ali nije baš ni da je preuzeo sređen tim. Pre Gatuza, na klupi je sedeo Marselino Garsija Toral, sada trener Viljareala, koji je još tokom leta izražavao nezadovoljstvo potezima klupske uprave na fudbalskoj pijaci. Džaba mu sve to, kada je u avgustu ispao u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Panatinaikosa.

Marselino je otišao, Gatuzo došao i potrajao pet meseci. Barem sudeći po tome kako Olimpik sada izgleda teško da će i njegov naslednik mnogo duže, mada su ranije Raul Garsija ili Andre Vilas-Boas nekako odolevali.

Prema navodima lokalnih medija, sada će da proba Žan Luj Gase, nekada selektor Obale Slonovače koji je sinoć već doputovao u Marselj. Mada nam ne deluje da Olimpik ima baš savršen plan za oporavak...


tagovi

Đenaro GatuzoMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara