Luka Milivojević (Reuters)
Luka Milivojević (Reuters)

Fulam nije jedini: I Frenk Lampard hoće Luku Milivojevića

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 09:46

Nema šanse za povratak u Olimpijakos

Nadali su se u Pireju, priželjkivali povratak nekadašnjeg kapitena ali od povratka Luke Milivojevića u Grčku nema ništa jer je budućnost srpskog veziste i dalje u engleskoj Premijer ligi.

Iako dugogodišnji kapiten tima, Milivojević je u minuloj sezoni izgubio status standardnog prvotimca kod novog trenera Patrika Vijere. Francuz je imao drugačije ideje, prednost su imali Kujate, Galaher, Mekartur... Milivojević je igrao na 15 premijerligaških duela ali je samo u jednom proveo svih 90 minuta na terenu. Rezultati su išli na ruku Vijeri i Palas je naučio da igra bez Milivojevića koji je četiri i po godine bio nezamenjiv u startnoj postavi i odigrao je preko 150 mečeva za Orlove.

Izabrane vesti

Godinu dana pre isteka ugovora je izgleda došao momenat za rastanak Šumadinca i londonskog kluba. Situaciju je pomno pratio Olimpijakmos, ali se ipak nisu stvorili uslovi za povratak srpskog veziste u Pirej gde je takođe nosio kapitensku traku.

Prvi je konkrentno interesovanje za Milivojevića pokazao Fulam čiji trener Marko Silva ga je trenirao u Olimpijakosu i imao odlično iskustvo sa njim. Kolibaši su se vratili u Premijer ligu i pre svega su im potrebna iskusna premijerligaška pojačanja kako opet ne bi ekspresno otišli nazad u Čempionšip kao u prethodna dva navrata. A Milivojević je sa Palasom godinama uspešno vojevao bitke za opstanak. Ostanak u Londonu u kojem se skrasio sa porodicom, prilika da zaigra sa drugarom Aleksandrom Mitrovićem, šansa da opet ujedini snage sa Markom Silvom... Fulam ima mnogo aduta kojima bi privukao Milivojevića na Krejven Kotidž.

Ali londonski belo-crni nisu jedini premijerligaš koji želi srpskog vezistu. Ostrvski i grčki mediji javljaju da je zainteresovan i Everton. Frenk Lampard takođe vidi Milivojevića kao „stabilizatora“ za vezni red koji je imao mnogo problema u prethodnoj sezoni. Još dok je bio Čelsijev trener, Frenk Lampard je imao visoko mišljenje o srpskom vezisti koji je tada bio na vrhuncu forme u Kristal Palasu ali se Milivojević nije uklapao u profil pojačanja kluba sa Stamford Bridža. Everton ne želi da dođe u novu situaciju da se grčevito bori za opstanak i da prepuni igrački kadar pojačanjima kojima je potrebna adaptacija i period navikavanja na Premijer ligu.

Lampard u veznom redu najviše veruje Abdulajeu Dukureu i Tomu Dejvisu koji se tek oporavio od teške povrede kolena, dok Brazilac Alan i Portugalac Gomeš nisu po ukusu engleskog stručnjaka i mogli bi da budu prodati. Klub napušta Fabijen Delf kojem ističe ugovor tako da bi se Milivojeviću otvorilo dovoljno mesta ako dođe do transfera.

Srpski vezista ima još godinu ugovora, spekuliše se da Palas traži oko 3.000.000 evra obeštećenja i to ne bi trebalo da bude prepreka za Everton i Fulam. 


tagovi

Luka MilivojevićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara