Fulam odbio 20.000.000 evra za Mitrovića od Španaca, samo jedan klub je voljan da sve plati

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 18:37

Ništa od selidbe na Pirineje

Betis je žarko želeo Aleksandra Mitrovića, ali je morao da odustane.

Prethodnih nekoliko dana su vladali intezivni pregovori na relaciji Sevilja – London koji su završeni i poslednjom ponudom za Srbina koja je odbijena. Betisov maksimum je bio da ponudi Fulamu 20.000.000 evra za srpskog reprezentativca. Plus još nekoliko miliona kroz bonuse i plus procenat od naredne prodaje. Ipak, Ostrvljani su se zahvalili jer insitiraju na fiksnom obeštećenju od 30.000.000 evra.

Izabrane vesti

Tako je priča o Mitrovićevom eventualnom transferu u Betis završena, a Španci su se okrenuli drugoj meti. Reč je o Borhi Iglesijasu koji je sličan tip napadača, a prethodne sezone je eksplodirao u dresu Espanjola. Ima fiksnu otkupnu klauzulu od 28.000.000 evra koju će Betis rado paltiti.

Zašto nisu hteli da plate toliko za Mitrovića?

Zbog plate.

Mitrović u Fulamu zarađuje 4.000.000 evra po sezoni dok je Borhina plata oko 1.000.000 evra. Doduše, i Borhina cena je skočila, ali bi pristao da igra za duplo više od onoga što ima u Espanjolu. To je opet duplo jeftinije od onoga što bi zarađivao Mitrović. Iako mu Espanjol nudi produžetak saradnje, a Everton mu nudi platu od 3.000.000 evra godišnje. Zato je pristao na Betisovu ponudu i trebalo bi da potpiše ugovor na četiri godinu uz opciju za petu. Jeste da je plata manja nego što bi mu bila u Evertonu, ali ostaje u svojoj zemlji i ligi koju poznaje, a život u Sevilji i Liverpulu ne može da se predi.

Šta sada za Mitrovića?

On je i dalje želja premijerligaških klubova poput Vest Hema, Evertona, Sautemptona, Kristal Palasa... Ali konkretne ponude nisu stigle. I za njih je preskupo ono što Fulam traži.

Doduše, lokalni mediji iz Sevilje javljaju da postoji klub koji je spreman da plati sve što traže i Fulam, i Mitrović. Tokom pregovora, čelnicima Betisa je rečeno da kineski Peking Guam nudi 30.000.000 evra za obeštećenje i još bolju platu za srpskog reprezentativca. Međutim, on to još nije prihvatio jer se nada ostanku u Premijer ligi.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara