Saša Lukić (AFP)
Saša Lukić (AFP)

Fulam razmatra Sašu Lukića i Zvezdinu nedavnu želju

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 22:19

Srpski reprezentativac na meti londonskog premijerligaša

Delovalo je da će kolonija Srba u Torinu postati veća za jednog člana, a zapravo bi mogla da se smanji.

Pored toga što je Torino vrlo verovatno izgubio bitku sa Marseljom za Ivana Ilića, mogao bi da ostane i bez Saše Lukića. Ugledni Atletik večeras javlja da je Lukić na mesto ostrvskog premijerligaša Fulama.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac se i ranije pominjao u kontekstu interesovanja Vest Hema i Lestera ali sa Ostrva nikada nije stigla zvanična ponuda. Potom se spekulisalo o interesovanju Napolija i Rome ali ni oni nisu izašli sa konkretnim predlogom. Lukićev ugovor sa Torinom ističe za godinu i po dana, a letos je odbio produžetak saradnje koji bi mu duplirao platu na 1.500.000 evra po sezoni.

Za Torino bi ovo mogao da bude idealan momenat za prodaju jer sledećeg leta će biti primoran da ga proda kako ne bi ostao bez obeštećenja. Do sada je italijanski klub kao početnu cenu isticao 15.000.000 evra tako da će verovatno sa tim zahtevom izaći pred Fulam ako londonski klub zvanično bude pitao za cenu.

Fulam traži pojačanje u veznom redu i profil igrača koji je nešto između “šestice” i “osmice” a prva želja im je bio iskusni Abdulaje Dukure kojeg je trener Marko Silva trenirao u Votfordu. Međutim, on ima visoke zahteve što se tiče plate i tako je u prvi plan iskočio Lukić koji je mlađi i perspektivniji.

Takođe, Fulam traži i pojačanje na poziciji desnog beka koji bi pojačao konkurenciju Keniju Teteu. Letošnja akvizicija Kevin Mbabu je razočarao i on je na izlaznim vratima kluba. Prva želja je Sedrik Soareš iz Arsenala kojeg žele da dovedu na pozajmicu. Međutim, Fulam tu ima jedan problem. Naime, po pravilima su u toku jedne sezone su dozvoljene najviše dve pozajmice iz premijerligaških klubova, a Fulam je još letos pozajmio Šejna Dafija iz Brajtona i Danijela Džejmsa od Lidsa. Kvota je popunjena tako da prvo moraju da raskinu jednu od pomenutih pozajmica ili da definitivno kupe Soareša.

Alternativa je od danas i Džošua Brenet, desni bek Tventea koji je donedavno bio želja Crvene zvezde pre nego što je klub sa Marakane angažovao Aleksa Viga. Cena mu je daleko manja od Soarešove.


tagovi

Saša LukićZimski prelazni rok 2023Džošua Brenet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara