Gabigol lek za Atletikovu sušu?

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.12.19. | 19:43

Dijego Simeone želi novog šampiona Južne Amerike

Atletikova napadačka impotencija uprkos velikim ulaganjima letos dovela je do toga da Dijego Simeone ponovo zakuca na vrata direktora Andree Berte s molbom da mu ove zime obezbedi još jedan potpis.

Od svih akvizicija prošlog leta isplatio se samo Alvaro Morata pošto je dosad postigao sedam golova. Klupski rekorder Žoao Feliks ostao je na samo tri recke, a svi ostali centralni i krilni napadači zajedno su mrežu tresli samo pet puta. Atletiko se zbog toga ozbiljno muči na svim meridijanima i Simeone želi da osveži napadačku liniju i nadi da će izvući neku reakciju.

Izabrane vesti

Ugledni milanski list Gazeta delo Sport tvrdi da je Čolov pik novi šampion Brazila i Južne Amerike – Gabrijel Barbosa, popularni Gabigol. Heroj Flamenga i dvostruki strelac u onom spektakularnom finalu Kopa Libertadores na pragu je povratka u Inter posle jednogodišnje pozajmice u kojoj je potpuno revitalizovao svoju karijeru i opet privukao pažnju velikih klubova širom Evrope.

Simeone ima razlog za optimizam pošto je direktor Nerazura Bepe Marota nedavno izjavio da Barbosa neće ostati u Interu po povratku iz Brazila pošto su se Lautaro Martinez i Romelu Lukaku odlično snašli, a i Interu je potreban novac za realizaciju drugih poslova.

Navodno, već je uspostavljen nezvanični kontakt Atletika i Intera, a iz Milana je stigao odgovor – Gabigolova cena je 35.000.000 evra. To nije mnogo za današnje fudbalske standarde, a evidentno je da Inter sigurno neće ići ispod te, ili eventualno sume od 30.000.000 evra, pošto želi da nadoknadi novac koji je avgusta 2016. godine izdvojio za Brazilca.

Tada biser Santosa stigao je u Milano gde se nikako nije snašao, zbog čega je ubrzo proglašen za jedan od najvećih promašaja u Interovoj istoriji. U Flamengu je uspeo da se digne iz pepela, mada vlada utisak da su ona dva gola River Plejtu plod sreće, ne nekog specijalnog kvaliteta...

Ali, izgleda Dijego Simeone u Gabigolu vidi određeni potencijal i veruje da može da izvuče najbolje iz njega...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara