Gabrijel (©Reuters)
Gabrijel (©Reuters)

Gabrijel može da ide s Osimhenom, za Renata odbijeno 70.000.000, blizu Junajtedov biser...

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 15:02

Stadion Pjer Morua kao železnička stanica

Nikola Pepe, Rafael Leao, Tijago Mendes, Iv Bisuma, Ibrahim Amadu, Kevin Malki, Anvar El Gazi, Jusuf Kone... Nema ni trunke dileme da je Lil tokom poslednje dve-tri godine postao klub sa ekskluzivnim fudbalskim izlogom.

Poslednji u nizu koji bi popularnim Dogama trebalo da donese ogromnu zaradu je Viktor Osimhen, za koga će Napoli platiti negde između 60.000.000 i 80.000.000 evra sa bonusima. S njim će istim smerom krenuti najverovatnije i štoper Gabrijel koji je dobio amin kluba da krene put Napulja. Ili možda Gudison Parka, odakle takođe ima poziv Evertona.

Izabrane vesti

“Pričali smo s Gabrijelom i ima našu dozvolu da ode. Ipak, on će narednih dana sam odlučiti gde će nastaviti karijeru, verovatno naredne sedmice“, rekao je prvi operativac Lila Đerar Lopez.

O finansijskim detaljima nije bilo razgovora, ali se očekuje da Lil inkasira preko 25.000.000 evra. Napoli juri naslednika Kalidua Kulibalija, koji će najverovatnije u Mančester Siti, dok Everton još razmišlja između mladog Brazilca i toga da vrati Džona Stounsa upravo sa Etihada.

Gabrijel je u Lil stigao u januaru 2017. iz Avaja za 3.000.000 evra i od tada je bio na pozajmicama u Troi i drugom timu zagrebačkog Dinama. Ove sezone napravio je veliki iskorak i svojim fizičkim i tehničkim kvalitetima privukao pažnju nekoliko klubova širom Evrope.

Da je stadion Pjer Morua poput železničke stanice potvrđuju i saznanja radija Monte Karlo koji javlja da je Lil jako blizu toga da dogovori transfer Junajtedovog bisera Anhela Lopeza (19). Englez sa portugalskim papirima odbio je da produži ugovor s Junajtedom pošto nije dobijao priliku u prvom timu i sada je slobodan igrač. Pregovori s njim su u poodmakloj fazi i trebalo bi da budu završeni uskoro, potpisivanjem petogodišnjeg ugovora.

S druge strane, spekulisalo se da bi Lil mogao da ostane bez Renata Sančesa posle samo godinu dana. Momak plaćen 20.000.000 evra imao je dobru sezonu iza sebe, a prema Lopezovim rečima klub je nedavno odbio unosnu ponudu za njega...

“Renato ne ide nigde. Za njega smo odbili 70.000.000 evra. Nama je važan sportski projekat koji gradimo. Pazite, zapitajte se samo koliko bi klubova moglo da odbije 70.000.000 evra na stolu osim PSŽ“, poručio je Lopez.

Na kraju, ne zaboravimo da pomenemo da je Lil već dogovorio transfer Alfreda Morelosa iz Rendžersa umesto Osimhena, ali se još traži dogovor oko obeštećenja...



tagovi

GabrijelRenato SančesLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara