©Reuters
©Reuters

Gabrijel Veron se već odlučio za Siti? Želim da krenem stopama Gabrijela Žesusa

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 18:23

Mladi as Palmeirasa svog sunarodnika iz dresa Građana vidi kao uzora u karijeri

Mladi brazilski supertalenat Gabrijel Veron odavno je privukao pažnju velikih evropskih klubova, iako su ga povrede koje je imao prošle sezone dosta sputale u tome da na neki način potvrdi vanserijsku klasu.

Za veliku nadu Palmeirasa zaintereosvani su Mančester Siti, Mančester Junajted, Barselona i Arsenal, ali deluje kao da se već odlučio za novu sredinu.

Izabrane vesti

"Gabijela Žesusa koristim kao primer. On je odličan igrač, koji uvek želi da dostigne vrhunac. On je primer za moju karijeru, nadam se da mogu ići njegovim stopama. Gledam Premijer ligu, to je veoma teško takmičenje, gde je svaka utakmica teška, ali gledam i Primeru, Seriju A, volim sve da gledam", rekao je Veron u intervjuu za brazilski Gol.

(5,10) BOAVISTA RJ (3,45) FLUMINENSE (1,68)

Veron je 2019. godine odveo kadetsku selekciju Brazila na svetski vrh, a ubrzo je priključen prvom timu Palmeirasa. Uprkos komplikacijama sa povredama prošle godine je postigao devet golova i imao četiri asistencije, a osvojio je Kopa Libertadores i Kup Brazila.

"Mnogo je ljudi koji su pomislili da je ovo bila sezona koju bih najradije zaboravio, jer sam prošao kroz brojne povrede, ali ja ovu sezonu smatram znanjem i prilagođavanjem. Imao sam puno povreda, ali sam uvek bio u sastavu, radio i lečio se kako bi pokušao što brže da se oporavim i ponovo zaigram na terenu. Čak i bez mogućnosti da odigram onoliko utakmica koliko sam želeo, upisali smo istoriju. Bila je to istorijska sezona za Palmeiras", dodao je Veron.

Gabrijel Veron je rođen 2002. godine u Asuu, a u mlađim kategorijama, pre dolaska u Palmeiras 2017. godine, nosio je dres Santa Kruza iz Natala. Na pomenutom Mundijalitu bio je proglašen za najboljeg strelca i igrača turnira.

 


tagovi

PalmeirasGabrijel Veron

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara