©MN Press
©MN Press

Gaćinović: Meč polusezone, bio je ovo moderan Novi Pazar

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.22. | 20:34

Sa kolegom iz protivničkog tabora saglasan i Žunić, koji je pohvalio i svoje izabranike

Upozoravao je Vladimir Gaćinović u najavi susreta sa Lučancima da sledi meč polusezone, a 90 minuta vojevanja na praznoj Džaizkoin areni potvrdila su da je s pravom respektovao ekipu Dragiše Žunića, uprkos činjenici da ima svega devet bodova i na niskoj je 14. poziciji u Mozzart Bet Superligi.

Zahvaljujući istrajnosti i neodustajanju do poslednjeg minuta, uspeli su Pazarci da u premijeroj utakmici 13. kola u ubitačnoj završnici od 1:1 stignu do 3:1, upisavši osmi ovosezonski trijumf i zaposevši "kotu tri" sa velika 24 boda.

Izabrane vesti

Bacali su igrači Novog Pazara po završetku utakmice presrećnog trenera Gaćinovića u vazduh, kao reprezentativci Srbije nedavno Dragana Stojkovića u Oslu.

"Rekao sam da je meč polusezone, tako mislim i sada. Želim rivalu da bude bolji u nastavku prvenstva. Lučane je fudbalska sredine. Bilo je teško, iako smo dobro počeli, pa u istom ritmu nastavili i posle promašenog penala. Uspeli smo da provedemo, ali smo potom izgubili konce na sredini. Stigla je kazna, a do odmora nismo uspeli da uhvatimo ritam", počeo je Gaćinović brifing sa novinarima po završetku utakmice.

Drugo poluvreme ga je u potpunosti zadovoljilo, a posebno karakter ispoljen od strane njegovih izabranika.

"Druga priča u nastavku. Izašli smo kako treba, moderno i brzo, sa stalnim napadanjem prostora, organizovano i ofanzivno u tranziciji, uz konstantni pritisak na loptu. Nismo im dali šansu da bilo šta urade. Neretko se ovakve utakmice završe nerešeno jer se često ne iskoriste brojne šanse. Stigla je nagrada, uz možda malo sreće, koju smo zaslužili na nekim prethodnim mečevima, ali je izostala. Nastavili smo tamo gde smo stali, gde smo verujem samo na trenutak prekinuti. Čestitam mojim momcima na izgaranju. Bio je to jedan moderan Novi Pazar", ocenio je Gaćinović.

Strateg Mladosti Žunić smatra da je trijumf domaćina zaslužen i žali zbog nekih neiskorišćenih šansi.

"Dobro je rival ušao u utakmicu i imao penal, koji je na našu sreću promašio. Sredinom prvog dela smo se podigli i izjednačili, a potom stvorili još nekoliko prilika. Da smo neku realizovali, možda bismo i uzeli neki bod", ceni Žunić.

Mladi stručnjak dodaje de je bio svestan da njegov tim u drugih 45 minuta mora još najmanje jednom da zatrese protivničku mrežu, kako bi ostao neporažen.

"Nisu nam dali da ih ugrozimo u nastavku. Igrali su sjajno, kao i čitave jeseni. Mogli su da osvoje i više bodova. Mi se okrećemo narednim utakmicama, u kojima ćemo da probamo da dođemo do važnih bodova i popravimo šanse u borbi za opstanak. Kolegi Gaćinoviću želim sve najbolje. Neka nastave ovako da igraju. Mojim momcima odajem priznanje na večeras prikazanom", zaključio je Žunić.



tagovi

Vladimir GaćinovićDragiša Žunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara