Mijat Gaćinović
Mijat Gaćinović

Gaćinović najavio Olimpijakosov kraj u šampionskoj trci, PAO iz penala u nadoknadi zadržao korak

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.23. | 22:47

Žuto-crni pokorili Pirej, a Zeleni Solun

Nakon što su ih eliminisali iz polufinala Kupa, fudbaleri AEK-a izbacili su Olimpijakos i iz šampionske trke u jednoj od najzanimljivijih sezona grčkog fudbala poslednjih godina. Pobedom 3:1 gosti su ostavili domaćine iz Pireja na velikih devet bodova zaostatka pet kola pre kraja i vratili se na prvo mesto tabele sa istim brojem bodova kao Panatinaikos, ali - s obzirom na isti međusobni učinak - boljom gol-razlikom.

Meč odluke mogao bi da bude 30. aprila, kada će PAO ugostiti AEK, ali već sada je jasno da će Olimpijakos posle tri uzastopne titule morati da prepusti tron nekom od velikih rivala.

Izabrane vesti

Današnji poraz najavio je bivši reprezentativac Srbije, Mijat Gaćinović, pogotkom u 7. minutu. Domaćini su, ipak, uspeli da se trgnu i u 54. preko Sedrika Bakambua stignu do izjednačenja. Ponadali su navijači crveno-belih da sledi preokret, međutim, zaledio ih je penal iz 82. minuta koji je u novo vođstvo AEK-a pretvorio Levi Garsija. A, onda je u prvom minutu grogiranog rivala nokautirao Petros Mantalos svojim drugim golom ove sezone u prvenstvu Grčke.

Što se tiče Gaćinovića, 28-godišnji vezista je trenutno na osam pogodaka i četiri asistencije.

Dramatično, i to mnogo više, bilo je i u Solunu, gde je Panatinaikos savladao PAOK 2:1. Tim srpskog trenera Ivana Jovanovića u 85. minutu je primio gol za 1:1, ali je iz penala u nadoknadi uspeo da upiše tri boda. Kako stvari stoje, čeka nas foto-finiš grčke Superlige.

AEK, koji je poslednju titulu osvojio 2018, u preostalih pet kola igra protiv PAOK-a kod kuće, Panatinaikosa u gostima, Olimpijakosa kod kuće i Arisa u gostima, dok Panatinaikos, koji na trofej nacionalnog prvaka čeka još od 2010, dočekuje AEK, PAO i Aris, a igra na strani protiv Volosa i Olimpijakosa.



tagovi

Grčka 1Grčka SuperligaMijat GaćinovićAEKPanatinaikosPAOKOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara