Mijat Gaćinović (Reuters)
Mijat Gaćinović (Reuters)

Gaćinović se vraća u Nemačku, mnogo je 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 15:46

Panatinaikos ne može da ga zadrži

Sjajnu polusezonu je proveo Mijat Gaćinović na pozajmici u Grčkoj ali sada opet mora da se vrati u Nemačku.

Panatinaikos nema para da otkupi srpskog vezistu koji je zimus stigao na pozajmicu iz Hofenhajma i ostavio sjajan utisak pod komandnom palicom Ivana Jovanovića. Nemci traže makar 2.000.000 evra za otkup Gaćinovića, a Panatianikosu je to previše. Atinski klub je pokušao da izdejstvuje novu pozajmicu ali nije uspeo. Hofenhajm je bio striktan u stavu: Ili prodaja ili povratak u Nemačku. Čak ni po cenu da PAO plaća celu Gaćinovićevu platu tokom pozajmice. Nekadašnji zlatni Orlić ima ugovor sa Hofom do 2024. godine i počeće tamo pripeme za novu sezonu.

Izabrane vesti

Gaćinović je u Hofenhajm stigao pre dve godine iz Ajntrahta u trampi za Stivena Cubera ali u novom klubu nije ponovio partije iz Frankfurta. U prvoj sezoni je dobijaš šansu, uglavnom sa klupe, igrao na tridesetak utakmica ali ga je trener Sebastijan Henes precrtao u drugoj. Kako bi oživeo karijeru, Gaćinović je prošle zime otišao na pozajmicu u Panatinaikos po želji trenera Ivana Jovanovića. Ubrzo je postao jedan od ključnih igrača atinskih Zelenih i jedan od najzaslužnijih za dobru sezonu krunisanu osvajanjem nacionalnog kupa kada je dao i odlučujući penal u finalu. PAO i Jovanović bi ga rado zadržali ali nemaju resurse da ispoštuju finansijske zahteve Hofenhajma.

Nemački mediji sada pišu da bi Gaćinović mogao da dobije novu šansu u Hofenhajmu. Trener Henes je otišao iz kluba, a ovog leta ga je zamenio Andre Brajtenrajter koji je u prošloj sezoni napravio čudo u Švajcarskoj sa Cirihom. On bi Gaćinoviću mogao da iskoristi bolje nego Henes. Ili da mu makar pruži šansu. A na kraju je tu i opcija da Hofenham pronađe kupca koji može da priušti Gaćinovića. Ili da spusti cenu Panatinaikosu…


tagovi

Mijat GaćinovićLetnji prelazni rok 2022Panatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara