Marselo Korea (AFP)
Marselo Korea (AFP)

Gagov Rasing ipak zna fudbala: Poezija u pokretu i dva loba kao uvertira za River Plejt (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.02.22. | 04:23

Velikan iz Aveljanede rutinski srušio Argentinos Juniorse četiri dana pre nego što će gostovati šampionu na Monumentalu

Nakon dva uvodna remija, mnogi su počeli da sumnjaju u trenerske sposobnosti Fernanda Gaga da kao kormilar obezbedi Rasingu visok plasman u prvenstvu Argentine, ali treće kolo i duel sa Argentinos Juniorsima pokazao je da Gagovi puleni ipak znaju fudbala. Uz lepršavu igru koja je na momente prerastala u poeziju u pokretu, Rasing je počastio goste u Aveljanedi sa tri pogotka - 3:0 i napravio sjajnu uvertiru za ono što ga čeka za vikend - izlet na Monumentalu, odnosno gostovanje šampionu države, River Plejtu.

Popularna Akademija je u januaru spiskala 2.900.000 evra na transfer Edvina Kardone, učinila nekadašnjeg vezistu Boke Juniors šestim najskupljim pojačanjem u klupskoj istoriji, a dovođenje dugogodišnjeg reprezentativca Kolumbije već posle tri runde deluje kao pun pogodak. Kardona je već u 19. minutu bocnuo loptu i kroz odbranu je poslao Marselu Koreji koji ju je iz prve, takođe bocnuo preko golmana Lanciljote. Kardona je tako posle gola protiv Defense, dao novi konkretan učinak za ekipu.

Izabrane vesti

Rasing je držao protivnika podalje od svog gola, da bi prednost duplirao početkom drugog poluvremena. Centaršut Tomasa Čanhalaja iz kornera, nebeski skok Karlosa Alkaraza i bilo je 2:0. Do tog momenta rival je imao samo jedan udarac u okvir gola na kojem je ostao do kraja utakmice i bilo je jasno ta će teško doći i do jednog gola, a kamoli ugroziti prvu pobedu Rasinga u sezoni.

Da ne bude dileme postarali su se Gabrijel Hauče i Džonatan Kopeti. Iskusni napadač je majstorskim odigravanjem petom izbacio Kopetija pred šesnaesterac rivala, a 26-godišnji krilni fudbaler kopirao završnicu Koree iz prvog poluvremena. S tim što je lob desnokrilnog fudbalera čak bio za nijansu atraktivniji. Haučeu činjenica da gazi 36- godinu života ne smeta prosipa magiju po terenu, pa je posle tri kola najproduktivniji igrač Rasinga sa golom i dve asistencije... Svakako jedna od najozbiljnijih pretnji Riveru kada Rasing stigne na Monumental.



tagovi

Rasing KlubArgentinaEdvin Kardona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara