(©Reuters)
(©Reuters)

Galata bez Dijanja i Falkaa pokorava Malatiju, ubojiti napad Bešiktaša čuva Crne orlove na vrhu

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.01.21. | 10:25

Crno-beli nalaze se u strašnoj seriji, a na Vodafon areni bodove nisu ispustili od 4. kola i gostovanja Genčlerbirligija

Galatasaraj je poklekao na prethodna dva gostovanja, što ga je smestilo na treće mesto iza velikih rivala Bešiktaša i Fenerbahčea, i uz dozu opreza sastav Fatiha Terima otputovao je na gostovanje Malatiji (14.00) privatnim letom.

Dva lica pokazuje Galata kod kuće i na strani. Nije isti tim kada napusti svoje dvorište. Ispratila je Galata ekipe Denizlija i Genčlerbirligija sa šesticom u mreži, ali je na gostovanjima potpuno druga priča. Četiri od pet poraza pretrpeo je Galatasaraj kada ne igra na svom stadionu, poslednja stanica Bešiktaš i poraz u gradskom derbiju uzburkali su strasti. Ako se neuspeh protiv lidera ne može okarakterisati kao kiks, onda poraz od Konje to svakako jeste.

Izabrane vesti

Ima Galatasaraj na umu da je Malatija umela propisno da ga namuči i otkine bodove. Ne pamti Galata po dobrom poslednje ligaško gostovanje Malatiji (1:1), ali joj je u mnogo boljem i svežijem sećanju duel od pre 12 dana. Eliminisao je sastav Fatiha Terima tim Malatije u osmini finala kupa posle bolje izvođenja penala i zakazao sudar sa Alanjom u narednoj rundi.

U sastavu Galate ponovo neće biti Radamel Falkao i Mbaje Dijanj, kao ni Omar Elabdelui. Igranje sa vatrom, u Norvežaninovom slučaju pirotehnikom, odaljilo ga je od terena, a u prethodnom kolu Fatih Terim dobio je veliko pojačanje. Među stative se nakon oporavka od dvostrukog preloma noge vratio standardni čuvar mreže Fernando Muslera. Urugvajac na debitantnom nastupu u novoj sezoni nije sačuvao mrežu, ali je negov povratak na teren ogroman plus za Galatu.

Polako, ali sigurno, stvari u Turskoj vraćaju se na staro. Bašakšehir tone, evidentno je da neće odbraniti titulu i da će doći do primopredaje krune, a prvi u redu da preuzme zvanje šampiona u turskoj Superligi stoji Bešiktaš. Velikani sa Bosfora vodiće rat do istrebljenja, kuva u Istanbulu, bodovna razlika između tri najpopularnija kluba Bešiktaša, Fenera i Galate je minimalna. U goste lideru Bešiktašu stiže Geztepe (17.00), a crno-beli ni ne pomišljaju na prepuštanje prvog mesta.

Bešiktaš je od sredine decembra bez poraza, napad funcioniše besprekorno, odbrana je pritegnuta i popustila je samo na gostovanju Hataju gde su Crno orlovi ispustili jedine bodove (2:2). Na Vodafon areni više se ne priča stidljivo o tituli, a nakon što je Fener remizirao u prošlom kolu sa Sivasom, crno-beli su se osamostalili na čelu tabele. Vensan Abubakar i Kajl Larin bore se za titulu najboljeg strelca i predstavljaju strah i trepet za protivničke odbrane.

Geztepe se izdigao, prebrodio je rezultatsku krizu i slavio u minula dva kola. Nastradali su Konja i Genčlerbirligi, pa Karamanov sastav konačno ima razlog za dobro raspoloženje. Bešiktaš će je na Vodafon areni apsolutni favorit, od starta sezone nije krahirao kada igra kod kuće i jasno je da bi sve sem pobede crno-belih u ovom trenutku bilo pravo malo čudo.

TURSKA – 21. KOLO

Subota

Genčlerbirligi - Trabzon 1:2 (0:1)

/Piris 86pen - Đanini 36, Ekuban 54/

Bašakšehir - Rize 1:1 (0:0)

/Topal 64 - Samu 49pen/

Nedelja

11.30: (2,25) Konja (3,25) Antalija (3,30)

14.00: (2,70) Denizli (3,30) Karagumruk (2,60)

14.00: (3,80) Malatija (3,45) Galatasaraj (2,00)

17.00: (1,38) Bešiktaš (4,70) Geztepe (8,50)

17.00: (2,35) Gazijantep (3,35) Hataj (3,05)

Ponedeljak

14.00: (2,80) Kasimpaša (3,35) Sivas (2,50)

17.00: (1,45) Alanja (4,40) Ankaragudžu (7,50)

17.00: (1,38) Fenerbahče (5,00) Kajzeri (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GalatasarajBešiktašTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara